reklama

Letní tipy na dipy od Mlékárny Valašské Meziříčí

autor: | Čvc 9, 2020 | Novinky z Gastronomie | 0 komentářů

Podle kalendáře se léto oficiálně přihlásilo 21. června. Toto roční období s sebou přináší nejen prázdniny pro školáky, zaslouženou dovolenou, ale také řadu drobných radostí například v podobě koupání, posezení a grilování. Léto a grilování k sobě neodmyslitelně patří. Je to čas a příležitost sejít se s rodinou, přáteli při dobrém jídle a pití. Pro tyto okamžiky připravila a vyzkoušela Mlékárna Valašské Meziříčí několik různých variant receptů. Bílý jogurt či Kysaná smetana z Valašska, Mlékárny Valašské Meziříčí, jsou vhodnou ingrediencí na zdravý dip k masu či jiným pochutinám na gril. Vyzkoušet lze nejrůznější varianty se sýry, bylinkami a jiným kořením.

 „Grilované maso, opečené brambory, zelenina a k tomu lehký jogurtový dip je skvělým obědem či večeří v létě. K této příležitosti jsme připravili několik receptů na svěží dipy ke grilovaným pochoutkám,” říká Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Kysaná smetana a Bílý jogurt z Valašska má široké uplatnění jak v teplé, tak i studené kuchyni, a proto je tak oblíbená i u našich zákazníků. V létě navíc osvěží a hodí se jako zdravá varianta dipů,” dodává Radka Benešová.

Dip z Bílého jogurtu z Valašska s mátou a česnekem

 

Suroviny

  • 150 g Bílého jogurtu z Valašska
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • pár snítek máty nebo meduňky  

Postup

Nejprve prolisujeme česnek a najemno nasekáme mátu nebo jiné bylinky. Do misky dáme Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí a přidáme nasekané suroviny a česnek. Promícháme. Tento dip je vhodný zejména k pečeným a grilovaným rybám.

Dip z Bílého jogurtu z Valašska tzatziki

 Suroviny

  • 150 g Bílého jogurtu z Valašska
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • kořenící směs tzatziki
  • jarní cibulka
  • bílý pepř a dle slanosti kořenící směsi i sůl

Postup

Jarní cibulku dle chuti nasekáme najemno a přidáme spolu s hořčicí a tzatziki kořením do Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vše promícháme. Dip lze připravit celý i z vlastních, čistě přírodních surovin. Kořenící směs můžeme nahradit čerstvým koprem, česnekem, šťávou z citronu, případně citronovou kůrou, bílým pepřem a solí.

Jogurtový dip s nivou a bylinkami

 Suroviny

  • 180 g Kysané smetany z Valašska
  • 1 ks avokáda
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva

 Postup

Omyté a rozpůlené avokádo rozmačkáme v misce, přidáme Kysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Ochutíme česnekem, solí a pepřem, zakápneme citrónovou šťávou. Důkladně promícháme a dáme do lednice vychladit. Podáváme například s křupavým chlebem nebo nachos lupínky.