Ani v horkých letních dnech si nemusíte odepřít svou denní dávku energie v podobě šálku kávy. Ba naopak, v létě vídáme snad všechny druhy jinak teplých kávových nápojů v ledové variantě. Zkuste zaexperimentovat a připravte si dokonalé letní osvěžení v pohodlí vašeho domova s plnoautomatickým kávovarem KRUPS EVIDENCE ONE EA895. Připravili jsme si pro vás tip na 3 ledové kávové nápoje, které vás zaručeně perfektně ochladí.

Ledové kokosové frappé

Skvělá alternativa ke klasickému frappé. Kokosové mléko kávu nejen skvěle ochutí, ale dodá jí i tu správnou letní atmosféru.

Ingredience:

  • 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE
  • 150 ml kokosového mléka
  • 10 kostek ledu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • Čokoládové hoblinky

Postup:

V mixéru rozmixujte vychlazené espresso, kostky ledu, kokosové mléko a lžičku cukru. Vyšlehanou kávovou směs přelijte do sklenic a dozdobte čokoládovými hoblinkami.

Tip: pro zajímavé zdobení namočte hrdlo sklenice v čokoládě a následně ho posypte kokosem.

Ledové karamelové macchiato

Karamel a káva, to je prostě nerozlučná dvojka! Připravte tuto lahůdku sobě i svým přátelům. Uvidíte, že zabodujete.

Ingredience:

  • 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE
  • 150 ml mléka
  • Kostky ledu
  • Vanilkový sirup
  • Karamelový topping

Postup:

Do větší sklenice nejdříve nalijte trošku vanilkového sirupu. Přilijte espresso, poté přidejte kostky ledu a mléko. Nakonec ozdobte karamelovým topinggem.

Cappuccino Freddo

Pokud neholdujete sladkým ledovým nápojům se zmrzlinou či různými sirupy, a naopak si rádi vychutnáte výraznou kávovou chuť doplněnou jemnou mléčnou pěnou, je pro vás Cappuccino Freddo tou pravou volbou.

Ingredience:

  • Vychlazené dvojité espresso z kávovaru EVIDENCE ONE
  • Pár kostek ledu
  • 200 ml plnotučného nebo ovesného mléka
  • Cukr, šlehačka (volitelné)

Postup:

V shakeru důkladně protřepejte espresso s ledem a vzniklou směs přelijte do sklenice. V mixéru nebo shakeru vyšlehejte mléko do husté pěny. Pěnu pomalu přelijte k espressu tak, aby vrstvy zůstaly oddělené.

Tip: u sladké varianty cukr nejdříve smíchejte s espressem, až poté přidejte led.