Kuřecí sashimi: Jen na vlastní nebezpečí

autor: | Pro 18, 2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Většina lidí ví, že syrové maso kuřat představuje zdravotní riziko v podobě salmonelly. V kuchyních restaurací se s masem pracuje obezřetně a dodržuje se zvýšená hygiena. Na internetu se ale začaly objevovat menu japonských restaurací, které sashimi z kuřecího masa nabízejí. Japonské ministerstvo zdravotnictví vydalo varování a zdůraznilo, že se kuřata musí tepelně upravit, než budou podávána. Bylo ale zjištěno, že některé restaurace vaří kuřata jen několik vteřin, což k usmrcení bakterií campylobacter a salmonella rozhodně nestačí.

Trendem je jíst syrové potraviny

Podle některých odborníků jsou výživnější než vařené, protože si zachovají některé enzymy a vitaminy, které se vařením ničí. Sníst však syrové kuřecí maso je velmi riskantní. V některých podnicích sice sashimi z kuřat nabízejí, ale varují, že konzumace je na vlastní nebezpečí.