Klasická kombinace sladkého a slaného dosáhla svého extrému: droby s dezertem.

Tučná játra s hustou vanilkovou zmrzlinou

Šéfkuchař David Rossi v Kalifornii vyšlehal foie gras banana split –  tučná játra propojil s hustou vanilkovou zmrzlinou a vytvořil tak zmrzlinu z foie gras. Požitkářský dezert byl připraven v restauraci The Ranch v kalifornském Anaheimu v rámci Národního zmrzlinového dne. Zmrzlina je ukrytá v pevné skořápce z domácí hořké čokolády.  I způsob servírování je zajímavý – podává se na dřevěné „kulatině“ ze stromu na jahodové omáčce. Ozdobená je mletými arašídy, višněmi v alkoholu, banánovým želé a sabayonem, vyrobeným klasicky ze žloutků, cukru a sladkého vína. Tučná francouzská játra z překrmovaných kachen a hus vytvářejí unikátní chuť tohoto nevšedního až dekadentního pokrmu.

 

Text: Michaela Šulcová Foto: Archiv

Redakce Gastro&Hotel