Recept:

Ingredience:

  • 500g králičího hřbetu
  • 2vejce
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 100ml bílého vína
  • 100g anglické slaniny
  • 500g očištěných králičích jater
  • 150-200g plátků anglické slaniny na vyložení formy
  • 0,003l Hennessy Very Special
  • 1 x 900g farmářský kmínový chléb

Postup:

Králičí hřbety a očištěná králičí játra semeleme najemno na masovém mlýnku. Do umleté směsi přidáme vejce, koření, bílé víno, slaninu nakrájenou na malé kostičky cca. 5×5 mm. Dobře promícháme a do směsi přidáme 0,003l Hennesy Very Special, posléze plníme do formy vymazané sádlem a vyložené potravinářskou folií. Folie bude sloužit také jako poklička, proto musí být o cosi větší. Formu vložíme do nádoby s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut.

Necháme zchladnout, poté dobře vychladíme v lednici nejlépe do druhého dne. Mezi tím si připravíme kmínový chléb nejlépe od lokální farmářské pekárny, který nakrájíme na plátky a na sucho opečeme. Teprve po vychlazení paštiky pak lžící třeme paštiku na křupavý kmínový chléb. Dozdobíme lístky frissé salátu, lístky baby polníčku a dozdobíme bílým pepřem.