zmrzlina

Zmrzlina není jen tečkou za obědem nebo večeří, měla by být pomyslnou třešinkou na dortu, protože dobré jméno restauraci nebo cukrárně dělá i dobrá zmrzlina. Pro cukrárny, restaurace a jiná zařízení vyrábí Prima zmrzlina lahodnou kopečkovou zmrzlinu. Ať už si vyberete ze základních příchutí nebo z těch „luxusních“, základem receptur je vždy pravá smetana!

Ingredience musí být kvalitní a pravé

Základem kvalitní kopečkové zmrzliny jsou ingredience, na těch se šetřit nevyplatí. Receptura založená na pravé smetaně, kvalitní a hlavně pravé suroviny bez náhražek, ale také toppingy, oříšky a nízký nášleh jsou zárukou, že si zákazník pochutná. S takovou zmrzlinou vytvoříte lahodný pohár, doplníte nabídku dezertů nebo jednoduše dáte kopeček do kornoutu.

Pestrá nabídka osloví každého zákazníka

Zmrzlinu si každý vybírá očima. Upravené gastro vany, čistý výdejník a dostatečný výběr příchutí by měl být samozřejmostí. „Vanilková, čokoládová a jahodová příchuť tvoří dohromady 75 % prodejů všech kopečkových zmrzlin Prima. Přesto nabízíme více jak dvacet druhů kopečkových zmrzlin a sorbetů, které umožňují velkou variabilnost chutí,“ doplňuje brand manažerka Prima zmrzliny Dana Macáková. Novinkou pro letošní rok je chuťově vynikající kombinace jahodové a banánové zmrzliny.

Kousky ovoce, oříšků nebo čokolády zapracované přímo ve zmrzlině ještě zintenzivní její chuť. Vedle smetanových zmrzlin z vlastní opavské výroby nabízí Prima také sorbety, které jsou bohaté na ovocnou složku (více než 25 %) a neobsahují žádný tuk. Sorbety jsou vynikající jako osvěžující dezerty nebo do koktejlů.

Vzhled prodejního místa a servírování zmrzliny

Kopečkové zmrzliny lze využít do pohárů, alkoholických nebo mléčných koktejlů, jako doplněk dezertů nebo na ledovou kávu. Prima zmrzlina každý rok připravuje pro své zákazníky z řad gastro provozovatelů několik variant pohárových menu na stůl. Vedle klasických pohárů je možné připravit zmrzliny podle Kávového menu nebo jako Alkoholické drinky z Bugsy’s baru. Pro letošní rok si Prima zmrzlina připravila menu spojení dezertů a zmrzlin ve spolupráci s Juniorským národním týmem kuchařů a cukrářů. Na recepturách netradičních dezertů se podíleli mladí cukráři, jejichž jména už jsou známá a před sebou mají skvělou budoucnost. Jedněmi z nich jsou i studující cukrářka Magdalena Murínová nebo Vlad Ryasnyy, který cukrářskému řemeslu propadl už v dětství.

Vedle zmrzlinových menu dodává Prima zmrzlina do gastro provozoven i veškerý POS i POP materiál nebo přímo zdobí místo prodeje na přání provozovatele. V nabídce jsou obrandované výdejníky, několik druhů skleněných pohárů mezi nimiž jsou i dva designové od předního českého designéra Ronyho Plesla. Samozřejmostí jsou oplatkové kornouty, které budou pro letošní rok doplněny i o novinku – černý kornout. Prima zmrzlina svým zákazníkům nabízí kompletní doplňkový sortiment včetně šlehaček, toppingů nebo zdobení na zmrzliny.

Inspirace italskou řemeslnou zmrzlinou

Vedle kopečkové zmrzliny Prima nabízí také exkluzivní řadu La Panna, která je charakteristická pestrým zdobením a vzhledem gastro van a také použitím nejkvalitnějších přírodních surovin. Obsahuje více smetany, čokolády, ořechů a ovoce než běžné zmrzliny. Její receptury vychází z tradiční italské řemeslné výroby a každý rok přináší novou neotřelou příchuť. Letošní novinkou je Carrot Cheesecake, lahodná smetanová zmrzlina s příchutí mrkvového dortu. La Panna nabízí moderní a známé chutě celé Evropy jako je Salted Caramel, Crème Brûlée,Pekanový ořech s medem, Cream & Brownies a mimo dalších také ty, které jsou základem každého zmrzlinového menu – vanilkovou, čokoládovou a jahodovou.

Prima nanuky

Prima zmrzlina je známá především díky jednoporcovým impulzním zmrzlinám. Nejznámější jsou nanuky na dřívku Mrož a Pegas. Pro gastro sortiment platí stejná nabídka jako pro obchodní řetězce. Každý rok přichází Prima zmrzliny s několika novinkami. Pro letošní rok je velkou novinkou Mrož AŽ NA DŘEŇ, jehož hlavní vlastností je svěžest. Poprvé není klasický jahodový Mrož zabalený do bílé nebo tmavé polevy, ale do jahodové dřeně. Kvalitní ingredience a jahodová dřeň na povrchu z něj činí ideální osvěžující svačinku v horkém letním dni. Mrož AŽ NA DŘEŇ bude také ve variantě broskev s maracujou a mlékem zabalený do meruňkové dřeně. „Každou sezónu také zkoušíme nové druhy ovoce, letos to budou Mrož Třešně,“ dodává Dana Macáková. I smetanové zmrzliny Pegas se dočkají nového produktu. Zmrzliny Pegas In Joy na dřívku mají unikátní polevu, která je měkká i ve zmrzlém stavu, bude k dostání v příchutích kokos a lískový oříšek. Oblíbený Pegas Premium se navíc rozšíří o příchuť Slaný karamel.

 

Text:

Dana Macáková

Prima Brand manager

dana.macakova@bidfood.cz

www.primazmrzlina.cz