… nemusí kvůli tomu objednávat celou lahev. Hosté hotelu Four Seasons v Orlandu mají nyní v 68 apatmánech, jejichž cena začíná na 1049 dolarech za noc, přístup k automatickému výdeji vína.

Nemusí čekat na pokojovou službu, svoje přání si vyplní stisknutím tlačítka. Přístroj je prvním, který umožňuje hostům ochutnat prvotřídní vína v malém množství. Automat na pokoji nabízí výběr ze dvou standardních lahví, které „vydrží“ až 90 dní. Hosté mají nyní na výběr mezi 2016 Lyric by Etude Pinot Noir z kalifornské oblasti Santa Barbara a 2016 Stag’s Leap Chardonnay z údolí Napa.

Vína vybral tým sommelierů pro jejich chuťové profily a obecnou popularitu. Aby se hosté dozvěděli víc o víně a prohlédli si dokonce i fotografie z vinice, mohou využít interaktivní dotykový displej na přístroji. Po objednávce a naplnění skleničky se příslušná částka přičte k hostovu hotelovému účtu. Z hlediska provozu resortu je systém úsporný, pokojová služba stráví méně času doručováním i odzátkováním vín. Je také ideální pro personalizaci služeb. Když host projeví zájem o konkrétní víno, má je při příjezdu do hotelu připravené v automatu na pokoji.

Redakce Gastro&Hotel