Svatomartinských hodů se letos účastní rekordních 21 brněnských restaurací. Pokrmy z menu, které již svými názvy lákají k ochutnání, slibují opravdové hody. V týdnu od 11. do 17. listopadu zapomeňte na štíhlou linii a užijte si svatomartinská menu v následujících restauracích. Návštěvníci hodů mají možnost předem si zajistit místa snadno a pohodlně prostřednictvím speciálního rezervačního systému na http://www.svatomartinskehody.cz.

Amici Ristorante

I v italské restauraci můžete ochutnat pravé české svatomartinské menu. Přijďte se přesvědčit, jak chutná játrová paštika s opečenou italskou bagetkou či Pappardelle s husím ragu. Domácí prostředí restaurace, profesionální personál a kuchař Pietro Barbaro se na vás těší.

Svatomartinské menu:

PŘEDKRM:
Játrová paštika s opečenou italskou bagetkou
POLÉVKA:
Husí vývar se zeleninou
HLAVNÍ CHOD:

1. Pappardelle s husím ragu
2. Husí roláda s restovanými bramborami na olivovém oleji a rozmarýnu

DEZERT:
Domácí italské Tiramisu
CENA MENU:
600 Kč

Borgo Agnese

Tato brněnská restaurace je otevřena již od roku 2008 a jejím hlavním cílem je ve všech směrech a na 100% uspokojit hosta s jakýmkoliv přáním. Restaurace je zaměřena na středomořskou kuchyni s velkým důrazem na čerstvost podávaných surovin s využitím sezónních potravin a produktů. Tudíž je logikou věci i nabídka Svatomartinských hus. Nádherné prostředí restaurace je kombinací moderního interiéru v kontrastu s historickým presbytářem kostela ze 12. století a výhledem na Staré Brno. Vinný lístek restaurace s více než 450 druhy vín z celého světa.

Svatomartinské menu:

PŘEDKRM:

Filované zauzené kachní prsíčko s pomerančovým křenem

POLÉVKA:
Pot-au-feu z kachny
HLAVNÍ CHOD:

Klasická „ Svatomartinská“ pečená husa, bílé, červené a dýňové zelí, bramborové lokše

DEZERT:

Dýňový koláč s ořechovou zmrzlinou a javorovým sirupem

CENA MENU:
659 Kč

Café restaurant Hansen

V Husově ulici vás přivítá stylová restaurace v překrásné secesní budově Besedního domu. Kuchyně této restaurace se vrací do přelomu 19. a 20. století a rakousko-uherské tradici. Vaříme tak, jak vařily Vaše prababičky, a pokud je to jen trošku možné, využíváme lokální suroviny a spolupracujeme s moravskými farmáři.

www.hansen-restaurant.cz
Svatomartinské menu:

AMOUSE BOUCHE:
Husí játra v sádle, domácí kmínový chleba
PŘEDKRM:

Husí paštika s kousky masa a želé ze Svatomartinského vína / Pečená husí krev na cibulce s bramborovou plackou / Lehce zauzená husí klobáska s černou čočkou / Husí ravioli s jablečno-cibulovým konfitem / Nadívaný husí krk s kořenovou zeleninou pečenou a kmíně a bramborovou lokší

POLÉVKA:

Husí vývar s drůbky a strouháním / Husí kaldoun s žemlovými bylinkovými knedlíčky

HLAVNÍ CHOD:

Pečené husí stehno na pomerančích a rozinkovým bílým zelím a houskovým knedlíkem / Konfitované husí stehno s červeným medovým zelím a bramborovými šiškami / Roláda z husích prsou na šouletu s pěnou z čerstvé majoránky

DEZERT:

Dvojctihodné koláčky / Perníkový dortík s hruškovou omáčkou a créme fraiche / Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou

CENA MENU:

tříchodové menu 450 Kč
čtyřchodové menu 490 Kč