Klavírní snídaně, večeře s šansony, kurz přípravy kávy či výprava za jedlými květinami

Francouzský šanson i delikatesy

O víkendu 14. a 15. března 2015 můžete v zážitkové kavárně a restauraci Nebespán v Kašperských Horách ochutnat francouzská jídla – například tradičního kohouta na víně – a nebudou chybět ani rafinované dezerty. Velkým zážitkem pro všechny milovníky francouzské kultury bude v sobotu 14. března od 20:00 hodin vystoupení šansoniérky Evy Kriz a pianisty Milana Dvořáka v pásmu Zlatá éra francouzského šansonu. Celý večer je inspirován návštěvou známé kavárny „Les Deux Magots“ v pařížské Latinské čtvrti, kde se scházely v 50. a 60. letech minulého století největší osobnosti francouzské kulturní scény i francouzského šansonu, jakými byli Montand, Aznavour, Gréco, Piaf či Bécaud. Zážitek z krásných písní jistě podtrhne i prostředí Nebespánu, které je inspirováno právě francouzskými kavárnami. Vstupné na hudební vystoupení je zdarma! Více na http://nebespan.cz/vecer-s-francouzskymi-sansony/

Klavírní večery i snídaně

Na domácí dobroty ze Šumavy, ale i lahůdky francouzské kuchyně pojídané za doprovodu živého klavíru, láká zážitková kavárna a restaurace Nebespán v Kašperských Horách. Můžete si dát pozdně odpolední drink, výbornou večeři nebo ještě lepší snídani a odpočinout si u lehce jazzového klavíru a zapáleného krbu! Není problém se také ubytovat, dopřát si relaxační masáže či kosmetiku, využít vybavenou hernu pro děti i zahradu a personál rád poradí, kam v okolí na výlet. Vstupné na klavírní vystoupení je zdarma. Termíny: 18. – 19. dubna, 30. – 31. května 2015, více na www.nebespan.cz.

Unikátní seminář o kávě s Michalem Křížkou

Jedinečné povídání i praktické ukázky v podání Michala Křížky, jednoho z největších znalců kávy v ČR, se pravidelně konají v Nebespán café & apartments v Kašperských horách. Jeden z nejlepších českých baristů vám ukáže, jak se správně praží káva, a jak dobře upraženou kávu poznáte. Na programu je také cupping (ochutnávka různých druhů kávy) a ukázky alternativních příprav kávy, které můžete používat i u vás doma a připravit si tak opravdu skvělou kávu. Nebespán pro vás připravil navíc také ochutnávku všech svých domácích produktů. Vstupné na akci je zdarma. Více informací na www.nebespan.cz.

Jedlé kytky pro lehké tělo i duši

Kytky jsou nejen krásnou ozdobou, ale mohou být i příjemným a velice zdravým doplňkem našeho jídla. Naučte se poznávat, které rostliny ve volné přírodě jsou jedlé. Mimo jejich překvapivé chuti zažijete také radost z pobytu venku, naučíte se něco z ekologie, botaniky a především kulinářství! Naučí vás to na svém exkluzivním semináři 16. až 18. května 2015 v Nebespánu v Kašperských Horách expertka na jedlé kvítí a kulinární koučka Jana Vlková. Budou se vařit dobroty z šumavských luk i hájů a skvěle se tak vyčistí vaše tělo i duše. Více na www.nebespan.cz a www.kytkykjidlu.cz .

Tip na gastro ubytování: Přímo nad restaurací a kavárnou Nebespán jsou komfortní apartmány či levné, ale velice útulné bed & breakfast pokoje. K prostorám patří krásně vybavená zahrada se zábavou pro děti i terasou a lehátky pro odpočinek. Dále pak velká herna, která je hned naproti kavárně, aby si rodiče mohli jídlo i čas tady strávený náležitě vychutnat. Více na www.nebespan.cz.

Redakce Gastro&Hotel