Suroviny pro 4 osoby

  • 1,5kg husí prsa
  • 140g kysané zelí
  • 0,5dcl bílé víno
  • 0,5dcl smetana
  • 10g hrozinky
  • 1kg sádlo
  • 30g máslo
  • 140g sterilované cibulky
  • 80g cukr krupice
  • sůl, pepř, kmín

Příprava

Na tuku orestujeme kysané zelí, přidáme hrozinky, smetanu a trochu cukru. Do očištěných a umytých husích prsíček uděláme nožem kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Zašpejlujeme a dáme do rozehřátého sádla konfitovat při teplotě 90 stupňů cca na 4 hodiny.

Z cukru si připravíme karamel, do kterého cca na 5 minut vložíme provařit sterilované cibulky, které podáváme jako doplněk i ozdobu k masu.