Hovězí Stroganov

autor: | Říj 15, 2013 | Recepty

Recepty, které z nových Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

Suroviny:

  • 900 g Hovězí maso (např. roštěná)
  • 15 g Knorr Delikat Koření na maso
  • 40 ml Olej
  • 800 g Žampiony
  • 150 g Cibule
  • 15 g Knorr Primerba houby
  • 100 g Knorr Rajčatový protlak
  • 40 ml Rama Culinesse Profi
  • 150 ml Rama Cremefine Profi na vaření
  • 50 g Hellmann’s Hořčice
  • 1 svazek Petrželová nať
  • Sůl, pepř
  • Knorr Světlá jíška
  • 900 ml Voda
  • 60 ml Knorr Essence hovězí bujón

Postup:

Přivedeme k varu vodu, přidáme Knorr Essenci hovězí bujón a necháme odstát. Nakrájíme na plátky hovězí maso a marinujeme v Knorr Delikat Koření na maso. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony na čtvrtky a orestujeme s Rama Culinesse. Přidáme rajčatový protlak, hořčici, Primerbu a opékáme dohromady. Přidáme Knorr Essenci hovězí bujón a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, přidáme rostlinný krém Rama 15%, krátce podusíme a finálně dochutíme. Opečeme hovězí nudličky na tuku Rama Culinesse a vmícháme do směsi. Stroganov posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s typickou přílohou – bramborovými hranolkami, případně posypané orestovanými nudličkami kyselých okurek.