Nové recepty, které s použitím Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

10 porcí

Suroviny:

  • 1000 g Hovězí zadní kuch. upr.
  • 100 g Cibule
  • 90 g KNORR Essence hovězí bujón
  • 60 g KNORR Tmavá jíška
  • 500 g Červené zelí
  • 10 g Skořice celá
  • 1 g Nové koření
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Sůl
  • 60 g Švestková povidla
  • 100 g Sušené švestky
  • 50 ml Červené víno
  • 930 g KNORR Bramborové těsto
  • 1000 ml Voda na těsto
  • 2 ks Vejce

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na tmavém cibulkovém základě. Mírně podlijeme vodou a přidáme KNORR Essence hovězí bujón. Po podušení dolijeme požadované množství vody, podle potřeby dochutíme a zahustíme KNORR Tmavou jíškou. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a restujeme společně s tmavým cibulkovým základem. Podlijeme, přidáme koření a červené víno. Ke konci dušení přidáme švestková povidla a sušené švestky. Zelí necháme vychladit. KNORR Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu, vyválíme na válu posypaném moukou na plát, který naplníme náplní z červeného zelí a zatočíme do tvaru rolády. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do konvektomatu na paropečení na 160 °C. Podle tloušťky rolády ke konci pečení dopaříme.

Redakce Gastro&Hotel