Po Vánocích nás všechny trápí stejná otázka. Jak ta nabraná kila zase shodit? Abychom se zvládli obléct do nových kalhot, které jsme našli pod stromečkem, musíme učinit první krok v boji s přebytečnými kily. Tím prvním krokem je nepopulární úprava jídelníčku. Nejprve stačí eliminovat všechny kalorické pokrmy. Z „light“ potravin je samozřejmě těžší připravit stejně chutná jídla. Mlékárna Valašské Meziříčí nabízí jednoduché varianty, které jsou nejen chutné, ale i lehké na přípravu. Neodmyslitelnou složkou všech povánočních receptů je oblíbený nízkotučný kefír.

Houbová polévka s kefírem

Ingredience:

1 hrst sušených hub

1 brambora

2 vejce

0,5 litru vody

500 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí

1 lžíce polohrubé mouky

sůl

kmín

Příprava:

Hrst sušených hub přelijeme horkou osolenou vodou a necháme 30 minut odstát. Poté houby vyjmeme a vložíme do hrnce naplněného cca půl litrem vlažné vody. Přidáme nadrobno nakrájenou bramboru, vodu osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu a vaříme po dobu 20 minut.

Následně v míse rozšleháme 2 vejce a přelijeme je kelímkem Kefírového mléka nízkotučného, které vyrábí Mlékárna Valašské Meziříčí. Výslednou směs nalijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme ještě 10 minut.

Redakce Gastro&Hotel