VELKÉ KARLOVICE – Jeden z největších ubytovatelů ve Zlínském kraji, Resort Valachy Velké Karlovice, od středy 27. května opět začal nabízet své služby. Provoz čtveřice hotelů s celkovou kapacitou 350 lůžek, dvěma wellness centry a širokou škálou volnočasových aktivit se rozbíhá postupně: jako první se návštěvníkům otevřel nejvyhledávanější hotel Horal.

„Hotely budeme otevírat postupně, reagujeme na obvyklou obsazenost v tomto ročním období. Od středy je otevřen Horal včetně restaurace a venkovní terasy, od čtvrtku 28. května i relaxační centrum Wellness Horal. O víkendu funguje naše Bistro Razula pro turisty i cyklisty s nabídkou občerstvení, grilovaných specialit, pizzy a frgálů. K 5. červnu otevřeme Spa hotel Lanterna, hotel Pod Javorem bude v červnu fungovat ve víkendovém režimu, hotel Galik pro skupinové objednávky. Se startem letních prázdnin pak již najedeme naplno do obvyklých kolejí. Všechna hygienická nařízení pro hotelový, restaurační a wellness provoz splňujeme, hosté u nás mají bezpečné podmínky,“ uvedla provozní ředitelka Resortu Valachy Zuzana Vašutová.

Zájem o červnové pobyty se zatím koncentruje do víkendů. Na ten první, 29. až 31. května, je Horal obsazen z třetiny. Jindy přitom bývají víkendy beznadějně vyprodanéo. „Lidé se osmělují postupně, navíc jim mohou vadit přetrvávající omezení,“ dodala Zuzana Vašutová.

V relaxačním centru Wellness Horal např. mohou hosté využívat všechny tři termální bazény, fitness centrum, saunový svět i masáže a beauty ošetření, dočasně se ale nekonají saunové rituály, vypnuty jsou parní lázeň, tepidarium a některé vodní prvky v bazénech: divoká řeka, chrliče a bubblery. „I tak si u nás nyní hosté mohou užít kvalitní relaxaci a klid uprostřed krásně rozkvetlé jarní přírody před začátkem hlavní turistické sezóny,“ doplnila Zuzana Vašutová.

Zatímco červnové termíny se obsazují pozvolna, zájem o prázdniny stále roste. Zvláště hotely Horal a Lanterna se plní, v některých termínech již nejsou rodinné pokoje. „Zareagovali jsme na situaci a pobytové balíčky jsme doplnili o řadu aktivit pod širým nebem. Hosté mají v ceně kromě obvyklého vstupu do wellness, snídaně, večeře a masáže také třeba piknik v přírodě, zábavnou školu golfu, jógu nebo kurz pečení frgálů. Chystáme hudební podvečery na venkovní terase na Horalu, nově táboráky s kytarou a procházkou za valašskými strašidly u Bistra Razula, kde jsme vylepšili nabídku jídel i venkovní posezení a budujeme zde herní zónu pro děti. V restauracích máme připravená nová sezónní menu, budeme opět pořádat oblíbené kurzy pečení frgálů a nově i pečení pizzy pro děti a rodiče,“ uzavřela Zuzana Vašutová.

V hotelech Resortu Valachy nyní pracuje 180 zaměstnanců. Přes složitou ekonomickou situaci firma nepřistoupila k redukci personálu. „K tomuto opatření jsme nesáhli na hotelech ani v naší Bistrotéce Valachy ve Zlíně, kde pracuje dalších 80 lidí. Kvalitní personál je pro nás stěžejní a považujeme za nezbytné si jej udržet v zájmu zachování kvality služeb,“ konstatoval Tomáš Blabla, ředitel hotelových provozů společnosti HP TRONIC, kam karlovické hotely i zlínská Bistrotéka Valachy spadají.

Redakce Gastro&Hotel