Atlantis Sanya, zbrusu nová dominanta nádherného ostrova Hainan otevřel své brány během Čínského Nového roku a přivítal vůbec první hosty. Dlouho očekávané spuštění provozu prvního tematického, zábavního střediska Číny má především za cíl posílit místní cestovní ruch.  Resort se tak připojuje k vlajkovým lodím této slavné hotelové sítě, kterými jsou Atlantis The Palm v Dubaji, Royal Atlantis Resort & Residences rovněž v Dubaji a Atlantis, Ko Olina na Havaji.

Zážitkové cestování trochu jinak

Serge Zaalof, výkonný ředitel společnosti Atlantis Resorts & Residences, dodává: „Značka Atlantis je známá jedinečnými destinacemi, které nabízejí širokou škálu zážitků a Atlantis Sanya není výjimkou. Společně s provozovatelem hotelu, společností Fosun International, která je zároveň partnerem celého projektu, jsme vytvořili letovisko, jež svým hostům nabízí nebývalé zážitky.“

„Jsme hrdí na to, že jsme Atlantis Sanya představili našim prvním hostům a veřejnosti. Předcházela tomu opravdu intenzivní práce teamu 3000 lidí. Ať už je Váš důvod k návštěvě ostrova Hainan jakýkoliv, Atlantis Sanya je skvělé místo pro osvěžující a vzrušující uvolnění,“ dodává výkonný ředitel společnosti Fosun International, Heiko Schreiner.

Plocha tohoto superluxusního resortu zaujímá neuvěřitelných 540 000 m2

Jak již název napovídá, architektura hotelu je volně inspirována tematikou bájné Atlantidy. Návštěvníci se mohou těšit na rozsáhlý vodní park Aquaventure, akvárium Lost Chamber, prostřednictvím kterého budou moci nahlédnout do historie této starověké civilizace nebo na největší open-air akvárium světa Ambassador Lagoon.

Mimo vodní atrakce nabízí hotel také nebývalé gurmánské zážitky. Nachází se zde 21 restaurací, kaváren a barů, včetně ikonické restaurace Ossiano, jejíž stěny tvoří mořské akvárium nebo bistra Bread Street michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho. K relaxaci pak slouží exkluzivní lázně AHAVA, butiky světově proslulých značek a soukromá pláž lemující pobřeží Čínského moře.

Více informací na: www.atlantissanya.cn

Text i foto: Omnimédia

Redakce Gastro&Hotel