INGREDIENCE (na 10 porci):
2 litry jablečného moštu
1 litr brusinkového moštu nebo džusu
0,5 litru Jägermeister
100–200 g čerstvých, mražených či konzervovaných brusinek
1 jablko a 1 pomeranč nakrájené na plátky
(pro jednodušší servírovaní rozkrojené na poloviny či čtvrtiny) 3 kusy hřebíčku
1 tyčinka skořice
POSTUP: Smícháme v hrnci mošty s ovocem a kořením a na mírném plameni dobře prohřejeme, aby byl napoj horky, ale nevaříme, aby varem nedošlo ke ztrátě vitaminů z moštu. Následně odstraníme hřebíček a skořici, vmícháme Jägermeister (napoj můžeme udělat silnější či slabší dle chuti) či jiny vhodný alkohol. Horky turbomošt i s ovocem nalijeme do skleniček nebo hrnečků, můžeme ozdobit plátkem jablka nebo pomeranče. Hotovy mošt lze uchovat v termonádobě či přihřívat a servírovat postupně. Je nutné ho vždy podávat dostatečně teplý.