Jak chutná jaro na talíři? Odpověď v podání šéfkuchaře Marka Fichtnera a jeho týmu vám v dubnu naservírují v oblíbené pražské restauraci Červený jelen. Jarnímu menu vládnou sezónní produkty té nejvyšší kvality, z nichž mnohé pocházejí od lokálních dodavatelů. Třeba pstruzi z Chabrybárny, sýry z bio farmy Krasolesí nebo mělnický chřest. Nové sezónní menu je podáváno v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každé úterý, středu, čtvrtek a pátek od 18 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

PŘEDKRMY A POLÉVKA

Lehce zauzený pstruh potoční z Chabrybárny s omáčkou z potočnice, štovíkem, ředkvičkami a  fenyklovým želé  ·  Foie gras s jahodami, brioškou, rebarborou a jahodovo-heřmánkovými linguini  ·  Telecí brzlík s hráškem, bílým chřestem a telecím jusem  ·  Rolka z telecí svíčkové a čerstvého sýru z Krasolesí s divokým zeleným chřestem, šťovíkem a dresinkem z portského vína  ·  Mělnický bílý chřest & černý lanýž s omáčkou ze zauzených raných brambor a vejcem 63  ·  Trojbarevná quinoa & řeřicha potoční s pecorinem, artičoky, okurkou, zeleným chřestem, mátou a koprem

HLAVNÍ CHODY

Humr s bisque omáčkou, grenaille bramborami, jarní zeleninou a sépiovým oplatkem  ·  Japonská wagyu svíčková  s cognackovou omáčkou, grenaille bramborami,  jarní zeleninou a šafránovým oplatkem  ·  Okouník mořský s fialovými bramborami, cuketou, cuketovým květem, ricottou a beurre blanc s bonitem  ·  Jarní kuřátko s bramborovým fondánem, jarní zeleninou, mladým špenátem a omáčkou z medvědího česneku  ·  Selečí krkovice s květákovým pyré s ančovičkami s libečkovými noky a artyčokem  ·  Žloutkové ravioli s černým lanýžem, zeleninovým demi glace, kedlubnou a stříbrnou cibulkou

SÝRY A DEZERTY

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s fíkovým chutney, dýňovými krekry, ořechy a lanýžovým medem  ·  Parfait z kiwi, želé z angreštového vína a dračí ovoce  ·  Čokoládová fúze „Michel Cluizel“, nugát z Mangaro 55%, mousse z Arcango 85% a lanýž z Kayambe 36%

O restauraci Červený jelen

Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.