Češi jsou velcí fanoušci grilování a ve Sklizeno to dobře vědí, a proto se na nadcházející sezónu důkladně zásobilo. Poprvé letos můžete grilovat vepřové maso z vlastního chovu, špekáčky, které si Sklizeno samo vyrábí také vyzrálé bio hovězí. To všechno můžete doplnit omáčkami z kvalitních surovin od českých výrobců. Co všechno tedy Sklizeno doporučuje letos na gril zkusit?

Letošní novinkou ve Sklizeno je vepřové maso pod značkou Naše Miroslav. To pochází z chovu v Agrodružstvu Miroslav, které je propojené se Sklizeno a kde Sklizeno dohlíží na produkci. Pokud tedy sáhnete po mase Naše Miroslav, máte jistotu, že grilujete z kvalitního českého masa. Za to dá Sklizeno ruku do grilu.

A které kousky zvolit? Z vepřového se na gril hodí šťavnatá krkovička, libovější kotleta, typicky český buček nebo super oblíbená žebra. A pokud raději hovězí, tak i to ve Sklizeno seženete v kvalitě bio a dokonale vyzrálé z Ecoproductu Jelcovy Lhotky na Vysočině. To znamená, že bude tak lákavé, že ho budete chtít jíst rovnou z grilu. „Ale pozor, to by vám uteklo to nejlepší – šťáva. Nechte hovězí po vyndání chvilku odpočinout, aby se mohly vrátit  všechny šťávy do celého kousku masa. To bude teprve lahoda,“ dodává grilovací tip David Kukla, zakladatel Sklizeno.

A pokud nevíte, které kousky se na gril hodí, pomohou vám průvodce hovězím a vepřovým masem, které jsou zdarma k dostání v každé prodejně Sklizeno.

Špekáčky jsou další českou specialitou. Tak co si místo grilu jednou zapálit táborák a opéct si ty? Ve Sklizeno totiž seženete takové, jaké si pamatujete z dětství, možná ještě lepší. Sklizeno si je samo vyrábí opět ve spolupráci s Agrodružstvem Miroslav a řeznictvím Strejček a jsou to špekáčky superpoctivé! Obsahují 35 % hovězího masa, vepřové maso i sádlo z Miroslavi a jen přírodní koření. Naopak jsou bez lepku a škrobů a přebytečné chemie.

A u grilování nesmějí chybět omáčky a kečupy. Z klasiky můžete ve Sklizeno koupit například rajčatový kečup od Hradeckých delikates (pozor, není od něj cesta zpět k těm supermarketovým!), nebo steakovou omáčku se sušenými švestkami a karamelem od Chillila. Pro milovníky exotiky je v regálech mnoho druhů chutney, chilli omáčky nebo specialita od Chillila – habanero dip pro ty, kdo to mají rádi opravdu ostré. A to je jen malá ochutnávka. V regálech jich je mnohem víc…

Redakce Gastro&Hotel