Do pražského Grand Cru Restaurant & Bar přijede Hervé Courtot, francouzský celosvětově uznávaný šéfkuchař, jenž působí v čele legendární restaurace NOBU Dubai a vařil například pro Roberta de Nira, Billa Clintona, Roberta Federeda, dubajského šejka či francouzského prezidenta. V Praze spojí síly s šéfkuchařem Grand Cru Restaurant & Bar Janem Punčochářem. Jejich večerní menu budete moci ochutnat celkem třikrát, a to od 29. září do 1. října. „Těší mě, že mohu v České republice spolupracovat právě s Janem Punčochářem. Do jeho pojetí moderní gastronomie dává srdce, což je podle mě atribut, který odlišuje skvělé kuchaře od těch průměrných,“ upozorňuje Hervé Courtot.

Během tří večerů šéfkuchaři představí unikátní společné menu inspirované zejména japonskou kuchyní. „Myslím, že finální podobou budeme ještě oba překvapeni, ale máme v plánu například salát s krevetami, baby špenátem a miso nebo mušle Sv. Jakuba s foie grass a vanilkou,“ prozrazuje Punčochář, šéfkuchař  Grand Cru Restaurant & Bar. Kromě osmi-chodového menu čeká na hosty tým zkušených sommeliérů, který má na starost párování krásných vín k daným lahůdkám. „Jako tradičně se u nás budeme snažit o co nejkomplexnější gastronomický zážitek, proto párování s víny. Každý, kdo přijde se může těšit například na výtečné Champagne Deutz, které budeme podávat k ústřicím v lanýžové omáčce s kaviárem Sologne,“ dodává Punčochář.

„Vždy jsem velmi rád cestoval. Proto se nemůžu dočkat do Prahy, je to nádherné město s bohatou kulturou, ve kterém je momentálně zážitková gastronomie na velkém vzestupu,“ říká Courtot. Síť NOBU má v současnosti 32 restaurací v 28 městech po celém světě, které spojuje jméno mistra japonské kuchyně Nobuyukiho Matsuhisy, který spolupracuje se světovými šéfkuchaři jako je právě Herve Courtot. Prestižní michelinskou hvězdou byly oceněny restauranty NOBU v Las Vegas, San Diegu, Los Angeles a rovnou dva v Londýně.

Redakce Gastro&Hotel