Španělsko, stejně jako některé další destinace, má sice otevřené hranice, ale testy a karantény přeci jen představují určitou překážku. Nicméně, cestovat lze i doma pomocí gastronomie. Vůně a chutě Španělska je možné si užít v den svátku paelly, dnes již skoro nejznámějšího tradičního španělského pokrmu, který pochází z Valencie.

Dne 20. září se bude konat Světový den paelly. Ideální by sice bylo zajet si na paellu přímo do Valencie, ale nemusíte jezdit tak daleko. V Praze najdete řadu restaurací, které ke Světovému dni paelly připraví toto jídlo jako jednohubku, branch nebo jako hlavní jídlo. Kromě toho se v uvedený den bude konat i tzv. masterclass, přímý přenos přípravy a vaření paelly přenášený na youtube z Valencie. O nejlepšího kuchaře a pohár paelly Paella cup se utká osm nejlepších kuchařů z celého světa. Více na worldpaelladay.org

V Praze se ke Světovému dni paelly přihlásily tyto restaurace: El Centro, Gran Fierro, La Chinata, Tapas bar Miró, Gilda, El Camino. Dvacátého září máte tedy možnost cestovat, alespoň gastronomicky, a ochutnat pravou valencijskou paellu!

Redakce Gastro&Hotel