Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina TOGETHER, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají majitelé David Petřík a Viktor Kaplan v plánu rozšířit síť cukráren, zaměřit se na výrobu piva a rozvíjet svou cateringovou společnost Food Way Catering.

Čerstvé chlebíčky v té nejlepší společnosti

Bistro Sisters sídlící na lukrativní adrese Dlouhá 39 je už několik let synonymem pokladu české gastronomie – oblíbeného chlebíčku. Na místě ale není asociace s bramborovým salátem a vajíčkem s majonézou. Chlebíčky i kanapky Sisters jsou zdravé a co do chuti i vzhledu moderní. Vše je připravováno přímo v místě prodeje z čerstvých surovin od českých farmářů.

Gastronomická skupina Together převzala bistro v prosinci 2018 od jeho zakladatelky a průkopnice zdravého stravování Hany Micholupu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho poloze v centru Prahy, kde sousedí s nejlepšími pražskými lahůdkami, jako je Naše Maso nebo Cukrář Skála, se kterým naváže úzkou spolupráci při přípravě cateringů,“ prozrazuje další z plánů Viktor Kaplan. „Líbí se nám myšlenka ukázat tradiční výrobu chlebíčků v porovnání s těmi moderními. A v neposlední řadě nás lákala možnost propojit naši jednotku Cukrář Skála s jednotkou Sisters do provozovny LAHŮDKY DLOUHÁ,“ doplňuje ho David Petřík.

Stejně jako u ostatních podniků Together, i tady na přípravě několika receptů spolupracují šéfkuchaři z celé sítě, v menu se tedy objeví například asijský chlebíček od Jiřího Štifta nebo chlebíček podle představ Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu.

Otevření velké restaurace a dvou cukráren během jednoho roku

Dvě nové cukrárny a třípatrová restaurace Sia, kde na jedné směně pracuje 50 zaměstnanců, vneslo v roce 2018 řadu nových pohledů do řízení celé skupiny. „Během uplynulého roku nám přibylo 100 zaměstnanců, čímž jsme se dostali na číslo 300. Museli jsme si přiznat, že nemáme dostatečné zkušenosti ani časový fond řídit všechno sami, jak tomu bylo doposud,“ vysvětluje jeden z majitelů David Petřík. „Proto jsme začali spolupracovat s řadou externích dodavatelů, odborníků ve svých oborech,“ dodává. Jedná se o marketing, nákupčí potravin, personalistu a další. Restauraci Sia navštíví průměrně 14 000 hostů za měsíc a na celkovém obratu TOGETHER se podílí z 27 %, což je po prvním roce fungování nad očekávání majitelů.

Redakce Gastro&Hotel