Další číslo časopisu Gastro&Hotel profi revue, ve kterém opět najdete spoustu čerstvých informací a postřehů, je na světě. A hlavní téma? Vzdělávání. Jak to s ním vůbec na poli gastronomie vypadá? Zastavili jsme se ve škole, poptali se po praktických zkušenostech, zmínili možnosti dalšího vzdělávání včetně znovu objevené mistrovské zkoušky.

Stravenky patří mezi nejoblíbenější a nejčastější zaměstnanecké benefity. V lednu 2021 by měla vláda zavést tzv. stravenkový paušál. Proč je ale kolem něj takový povyk? Tak právě na to jsme se snažili najít odpověď.

Říká vám něco tajuplná zkratka SPLZaK? Jedná se o Správu přírodních léčivých zdrojů a kolonád. Co ta organizace dělá, kudy teče v Karlových Varech voda a jakou potřebuje péči? Na otázky odpoví ředitelka organizace Ivana Borovcová.

Restaurant Parnas se letos zařadil do skupiny certifikovaných restaurací Czech Specials. Šéfkuchař Dušan Svoboda tam hostům nabízí špičkovou českou gastronomii v moderním pojetí. Povídání s ním najdete na stránce 34.

I v segmentu profesionálního praní nezůstal, díky současné světové pandemii, kámen na kameni. Položili jsme klíčovým hráčům na tuzemském i celosvětovém trhu několik otázek, co je nyní nejvíce trápí a limituje, zdali v současné době omezili své investice, jestli Covid-19 nějak změnil chování klientů. V článku „Hygienu je třeba mít pod kontrolou“ najdete jejich odpovědi.

S podzimem přicházejí zvěřinové hody. To, že zvěřina patří k nejchutnějším masům na trhu, je dobře stravitelná, má dietetické vlastnosti, není převratná novinka. Ale kde sehnat opravdu kvalitní českou zvěřinu? Jak ji správně naložit? Jaké bylinky a koření jí sluší? Vše se dozvíte, když nalistujete stránku 48.

Pečivo hraje u snídaně prim, musí být čerstvé a křupavé. Jak těchto aspektů dosáhnout a jaké druhy pečiva by neměly v nabídce chybět, na to jsme se zeptali expertů z oboru a zároveň prozkoumali nejnovější trendy u nás i v zahraničí.

A ještě spoustu dalších zajímavých článků najdete v pátém, předposledním čísle tohoto roku.

Redakce Gastro&Hotel