Společnost Aramark, přední poskytovatel stravovacích služeb, zajistí ve spolupráci s francouzskou školou Compagnons du Devoir koncem března 2015 stáž pro čtyři studenty druhého ročníku cukrářství. Studenti si budou moci v praxi vyzkoušet své cukrářské umění za dohledu zkušených zaměstnanců Aramarku.

Studenti francouzské školy Compagnons du Devoir si během dvoutýdenní stáže vyzkoušejí ostrý provoz v restauracích v pražských business centrech. V průběhu jejich pobytu se o ně budou starat jak manažeři provozu a zaměstnanci HR oddělení, tak i šéfkuchař dané restaurace. Mladí francouzští cukráři si po prvotním seznámení s provozem nejprve vyzkoušejí výrobu českých cukrářských výrobků, následně pak předvedou tradiční francouzské speciality: listové těsto (pâte a choux), cukrářský krém (creme), koláče (tartes) a sladké pečivo (viennoiseries), jako jsou třeba známé croissanty.

„V dubnu letošního roku zahájíme spolupráci s další francouzskou školou Château des Vaux, ze které přijedou na stáž pro změnu kuchařští učni. Budeme velice rádi, pokud bude mezinárodní spolupráce, zaštiťovaná evropským programem Erasmus+, nadále pokračovat a budeme moci navázat kontakty i se školami z jiných zemí,“ říká Vladimír Staněk, generální ředitel společnosti Aramark.

„Praxe samozřejmě umožňujeme i studentům českých škol, kteří je vykonávají v našich restauracích po celé republice. Z našeho pohledu je spolupráce se školami velmi důležitá a oboustranně výhodná. Studenti mohou v rámci praxe poznat chod kuchyně a získat praktické zkušenosti a my si díky tomu můžeme ‚vychovat‘ kvalitní zaměstnance,“ dodává Staněk.

Redakce Gastro&Hotel