Nikaragujský výrobce rumu Flor de Caña rozšířil své portfolio o netradiční bílý rum Blanco Reserva, který zraje sedm let v sudech z bílého dubu. „Nejnovější přírůstek do rodiny rumů společnosti Flor de Caña, kterou v roce 1890 založila rodina Pellas, je absolutní unikát mezi světovými rumy. Pětinásobně destilovaný bílý rum se vyrábí pečlivou metodou pomalého zrání neboli Slow-Aged a následně dochází k fyzikální filtraci rumu aktivním uhlím,“ vysvětluje Petr Vopálenský, brand ambassador ze společnosti Premier Wines & Spirits, která zajišťuje distribuci rumů Flor de Caña do České republiky a na Slovensko.

Nový rum vychází z tradice a receptury, která se v latinskoamerické rodině Pellas předává z generace na generaci už přes 120 let. Výsledkem pomalého zrání a pětinásobné destilace se stal vyvážený a jemný rum, ve kterém ucítíte vůni květin a náznak vanilky. „Blanco Reserva je tzv. sipping rum, je tedy ideální pít ho  tradičně na ledu. Velmi zajímavě chutná ale také s trochou perlivé vody a pomerančovou kůrou,“ doporučuje Vopálenský.

Flor de Caña vznikla roku 1890 coby malý cukrovar v nikaragujské oblasti Chichigalpa, kde rodina dodnes pěstuje svou vlastní cukrovou třtinu. Během dvacátého století se rodinný byznys rozvinul. Z cukrovaru se stala destilérka a Flor de Caña se vypracovala na globální značku se zastoupením v téměř padesáti zemích světa. V současnosti společnost řídí už pátá generace rodiny Pellas. Flor de Caña se řadí mezi nejrespektovanější producenty středoamerických rumů. „O jeho kvalitě svědčí mimo jiné fakt, že od roku 2000 získal více mezinárodních ocenění než jakákoliv jiná značka rumů,“ dodává Petr Vopálenský z Premier Wines & Spirits.

Flor de Caña, Blanco Reserva 7

Jedinečný, pětkrát destilovaný bílý rum z Nikaraguy je absolutním světovým unikátem mezi bílými rumy. Zraje sedm let v dubových sudech starodávnou metodou Slow-Aged a následně prochází fyzikální filtrací přes aktivní uhlí. Díky tomu získává rum plné a hladké tělo s jemným náznakem vanilky a dubu. Vynikne s kostkami ledu nebo s trochou perlivé vody. Cena: 465 Kč.

Redakce Gastro&Hotel