Třetí ročník festivalu Ochutnej Svět se ponese, jak jinak, než již v tradičním duchu chutí a vůní z celého světa.

Bez letenek a pasů ochutnáte během víkendu celý svět!

29. dubna se otevřou brány brněnské festivalové sezóny. Snaha nejen seznámit občany s novými trendy v gastronomii, ale také pěstovat lásku k jídlu už od malička. Kolem 40 zástupců identické kuchyně z různých kontinentů na jednom místě od extrémní asijské, až po africkou a filipínskou kuchyni. Na své přijdou také vegany a vyznavači RAW stravy. Těšit se můžete také na chřestýše, mořského ježka, hmyz a mořské plody a na foodtruckovou zónu.  Hlavní hvězdou letošního ročníku je čím dál více oblíbená kuchařka Kamu, která vydala knižní hit „Nejbarevnější kuchařka“. Kamu je v současné době nejsledovanější food kuchařkou na sociálních sítí. Kromě cooking show si také Kamu připravila jedinou jarní autogramiádu. Sobota také bude patřit autogramiádě knihy z pořadu Život z Pánve. Kuchařka, která je shrnutím 2 řad pořadu Život z Pánve nese i charitativní podtext. Část výtěžku půjde na pomoc Tomayerovy nemocnice. Kromě křestu nás také čeká v neděli charitativní cooking show s Honzíkem, který je pacietem Tomayerovi nemocnice. Honzík trpí vysokým ADHD. Celé dva dny nás čekají i další show v podobě otevírání ústřic, vystoupení party Hmyz na talíři a souboj brněnských tváří ve vaření. Kdo bude náš brněnský chef? Novinkou letošního ročníku je Dětská stage, kde si malý labužníci za pomoci dětí a pedagogů ze zdravé školky s montessory programem Mateřinka Brno, budou mít možnost pomocí montessori aktivit, vyzkoušet poznat různé druhy vůní, barev a chutí z celého světa. V neděli  děti uvaří na hlavní stagy Thai salát coconut a lime od Kamu. nemocným dětem.

Redakce Gastro&Hotel