Zákazníci cestující první třídou Emirates se nyní na vybraných trasách mohou těšit na nedávno uvedená vína Dom Pérignon 2005 a Dom Pérignon Rosé 2003. 

Emirates, největší globální partner Dom Pérignon, rovněž zavádí menu párované s víny sestavené týmem kulinářských odborníků ve spolupráci s Pascalem Tingaudem, šéfkuchařem u Dom Pérignon a nositelem dvou michelinských hvězd.

Exkluzivní ročníky – Dom Pérignon 2005 je aktuálním ročníkem Dom Pérignon. Vzhledem k omezené produkci spojené s náročnou sklizní v roce 2005 je přístup k tomuto ročníku pečlivě zvažován a nabízen selektivně. Jako přední globální partner Dom Pérignon nabídne Emirates tento výjimečný ročník svým zákazníkům první třídy. Na některých trasách bude Emirates v první třídě servírovat také Dom Pérignon Rosé 2003. Obě šampaňské byly Emirates jako globální aerolince nabídnuty exkluzivně.

Menu párované se šampaňským – Emirates vůbec poprvé představuje menu šesti pečlivě navržených kanapek určených k umocnění zážitku z Dom Pérignon Rosé 2003. Nyní mohou zákazníci první třídy na letech z Dubaje vyzkoušet speciality ze sušeného kachního masa s broskví pošírovanou šafránem; ořechovou bagetu s íránským sýrem feta, čerstvým fíkem, lanýžovým medem a uzeným divokým lososem, citronem a kmínovým smetanovým sýrem na chlebu Norlander. Zákazníci, kteří cestují do Dubaje, se mohou těšit na menu zahrnující delikátní sušenky s kozím sýrem a želé z kdoulí, kachní prsa marinovaná v teriyaki s meruňkovým a jablečným chutney, a konečně, tuňáka sypaného sezamem s wasabi majonézou. Za použití nejlepších ingrediencí jsou tyto gastronomické inovace a neobvyklé kombinace potravin určeny k umocnění chuti šampaňského a zvýšení celkového kulinářského zážitku na palubě první třídy Emirates.

„Párování jídla s vínem dosáhlo bodu zlomu v tom smyslu, že je nyní očekávanou součástí kulinářského zážitku. V Dom Pérignon máme podobně smýšlejícího partnera, který rovněž usiluje o oživení kulinářských zážitků a pomáhá pozvednout vzácnost a bohatost svého produktu,“ řekl Joost Heymeijer, senior viceprezident pro catering v Emirates. „Tvrdě jsme pracovali na sladění menu s exkluzivním Dom Pérignon Rosé 2003, tak aby se při párování s jídlem využilo jeho plného potenciálu. Klademe velký důraz na vytvoření palubního zážitku, který budou naši zákazníci zbožňovat, a doufám, že tato nová nabídka pomůže naplnit vysoké standardy, které se od Emirates očekávají.“

Pokud se chcete dozvědět více o vynikajících vínech, portském a šampaňském servírovaných na konkrétním letu, navštivte emirates.com, kde si po zadání letu můžete prohlédnout vinný lístek: ZDE

Redakce Gastro&Hotel