Recepty, které z nových Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

10 porcí

Suroviny:

  • 600 ml Zeleninový vývar (z Knorr Essence zeleninový bujón)
  • 1100 g Dýně Hokkaido/máslová
  • 300 g Mrkev
  • 250 ml Rama Cremefine Profi Na šlehání
  • 50 g Cibule
  • 30 ml Rama Culinesse Profi
  • Sůl a pepř
  • Muškátový květ/oříšek

Postup:

V hrnci se silným dnem rozehřejte Ramu Culinesse Profi a zpěňte na ní cibulku. Vsypte pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 minut opékejte a zalijte základním vývarem připraveným z Knorr Essence. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte rostlinný krém, osolte, opepřete, přidejte trochu muškátu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.

Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.

Redakce Gastro&Hotel