Recepty, které z nových Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions
10 porcí
Suroviny:
- 600 ml Zeleninový vývar (z Knorr Essence zeleninový bujón)
- 1100 g Dýně Hokkaido/máslová
- 300 g Mrkev
- 250 ml Rama Cremefine Profi Na šlehání
- 50 g Cibule
- 30 ml Rama Culinesse Profi
- Sůl a pepř
- Muškátový květ/oříšek
Postup:
V hrnci se silným dnem rozehřejte Ramu Culinesse Profi a zpěňte na ní cibulku. Vsypte pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 minut opékejte a zalijte základním vývarem připraveným z Knorr Essence. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte rostlinný krém, osolte, opepřete, přidejte trochu muškátu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.
Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.