Italský šéfkuchař, majitel restaurace Il Piastrino a držitel prestižní michelinské hvězdy pan RICCARDO AGOSTINI přijíždí do Prahy a do Brna na pozvání svého přítele pana Riccarda Lucqueho, majitele restaurací Aromi, La Finestra a Il Mercato.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a přijďte ochutnat jím speciálně připravené menu z čerstvého hovězího masa BUE GRASSO DEL MONTEFELTRO plemene Marchigiana od majitele tradičního italského řeznictví pana Domenica Celliho.

Kdy a kde?

5. března v restauraci La Finestra in Cucina

6. března v restauraci Aromi

7. března v brněnské restauraci Il Mercato.

A to není zdaleka vše, pokud byste rádi nahlédli pod pokličku jeho kuchařskému umění, máte tuto unikátní možnost ve škole vaření Riccarda Lucqueho, Laboratorio Scuola di Cucina v úterý 5. a ve středu 6. března vždy od 10,30 hodin. Během přípravy obědového menu budete mít možnost si s Riccardem Agostinim popovídat, uvidíte na vlastní oči techniku přípravy jednotlivých chodů, zejména způsob zpracování čerstvého hovězího masa od Domenica Celliho.

Krása jeho práce spočívá nejen v tvrdé práci, ale také v používání různorodých surovin a ve znalosti regionálních kuchyní, jejich chutí a vůní“, upřesnil majitel a italský šéfkuchař Riccardo Lucque.

RICCARDO AGOSTINI, chtěl vždycky být kuchařem, ale po ukončení školy a práce v několika hotelech na riviéře přišlo zklamání, kvůli kterému chtěl dokonce opustit svou profesi.

Naštěstí dostal nabídku z restaurace La Taverna Righi v San Marinu, kde po boku šéfkuchaře Luigi Righi Sartiniho objevuje svět gastronomie. Po několika letech pak přišla nabídka nejdůležitější a tou byla stáž v restauraci Vissani. Začátky zde byly těžké, Riccardo začínal skutečně od nuly. Postupně se však díky své píli a zodpovědnosti vypracoval, čímž si získal velký respekt, který zúročil během 10tileté práce při pořádání velkých gastronomických akcí restaurace Vissani.

L’Osteria del Povero Diavolo di Torriana v té době hledala zkušeného šéfkuchaře, který by pomohl restauraci vyšplhat se do vyšší gastronomie, a Riccardo nabídku přijal.

Po dvou letech restauraci opustil a otevřel si vlastní podnik, restauraci Il Piastrino postavenou na rodinné tradici, kterou vede společně se svou ženou Claudií. Restauraci naleznete v poklidné obci Pennabilli, v regionu Marche, uprostřed malebného údolí plného slunce, šunky, lanýžů, ticha a velkých snů. Již druhým rokem se restaurace právem pyšní oceněním jedné michelinské hvězdy za kvalitu jídla. Riccardo sám je pak držitelem titulu Charming Italian Chef, které získávají nejlepší charismatičtí šéfkuchaři celé Itálie.