Nadcházející týdny patří k nejrušnějším obdobím roku pro restaurace a hotely: Hlavní události jako vánoční a silvestrovské oslavy slibují dobré tržby, ale také kladou vysoké nároky na personál v kuchyni. Klíčem k spokojenému personálu a úspěšným akcím je dobré plánování a příprava.
„Kuchyňský tým, který se stará o velké akce, čelí několika výzvám,“ říká Petr Náhlík, obchodní ředitel společnosti RATIONAL. „Na jedné straně je to obrovské množství jídla, které je potřeba servírovat najednou. Také Vánoce často přinášejí speciální menu, což narušuje rutiny, a hotely často čelí nedostatku personálu. I přes tyto výzvy musí být kvalita a chuť jídla na špičkové úrovni, protože na tom záleží, co si hosté pamatují a podle čeho se rozhodují, zda se vrátí.“
Náhlík doporučuje proces Cook & Chill v konvektomatu iCombi Pro od RATIONAL, který usnadňuje práci: „Kuchyňský tým může připravit jídlo dva až tři dny předem podle svého rozvrhu. Každá součást je uvařena na požadovanou úroveň pro následný Finishing proces a poté rychle zchlazena, aby se zachovala čerstvost a bezpečnost potravin. V den akce jsou jídla naservírována na talíře a předehřáta pomocí programu Finishing v iCombi Pro, těsně před podáváním. Speciální mobilní stojany na talíře umožňují současnou přípravu až 120 porcí.“ Na rozdíl od tradičních metod ohřívání iCombi Pro zajišťuje zachování kvality inteligentním regulováním teploty a vlhkosti během Finishing procesu, což přináší dokonale uvařené pokrmy výjimečné kvality.
Cateringové firmy mohou nejen zajistit, aby jejich hosté byli obslouženi horkým a chutným pokrmem, ale také významně snížit nároky na personál. „Akci s 200 hosty, na kterou by obvykle bylo potřeba čtyři až pět kuchařů, mohou zvládnout jen dva zaměstnanci, a to i pokud jsou dočasní, sezonní nebo noví,“ vysvětluje Petr Náhlík. Systémy vaření mohou být také přednastaveny pro zjednodušení úkolů během akce. Například s MyDisplay lze rozhraní systému přizpůsobit tak, aby zobrazovalo pouze potřebné funkce pro daný event, jako je program Finishing, nebo ultra rychlé mezičištění, což usnadňuje práci celému týmu.
„Dobré plánování a příprava jsou nezbytné pro úspěch velkých akcí,“ uzavírá Petr Náhlík. Použitím moderních technik, jako jsou Cook & Chill a Finishing, mohou hotely a restaurace snížit stres pro personál a zároveň poskytovat konzistentně kvalitní jídlo – což vede k úspěšným akcím a spokojeným hostům, kteří se rádi vrátí v novém roce. Pro více informací navštivte rational-online.com.