Nově otevřená restaurace Talíř v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí, která spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni a jejíž interiér je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák, se každý večer po 20:00 hodině mění ve stylový bar, kde si hosté mohou až do půlnoci vychutnat české a barové tapas a široký výběr drinků, koktejlů a kvalitních českých vín při poslechu živých DJs nebo menších live bandů.
O restauraci Talíř
Restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Menu je v podobě zhruba třetinových porcí, než jsou hosté běžně zvyklí a vybírána jsou výhradně klasická česká jídla v lehce moderním pojetí, které se odráží hlavně ve stylu servírování, ale při zachování tradiční poctivé české chutě. Jídla jsou servírována na nejstarší kolekci porcelánu pod názvem Bernadotte od porcelánky Thun a sklu od českých sklářů. O design interiéru se postaralo renomované designové studio Vrtiška & Žák. Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají do 11:00 snídaně, od 12:00 hodin jsou v nabídce české tapas, které se servírují až do 22:00 hodin. Mezi 20:00 a 24:00 hodinou se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJ vystoupení a menších live bandů vychutnat široký výběr drinků a koktejlů. Zkrátka je úplně jedno, kdy host přijde, ale stále má k drinku co zakousnout a vychutná si i live hudební produkci.
Vybraní dodavatelé restaurace Talíř:
Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.
je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky – od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.
Eko farma Zelené údolí Heřmanov
Rodinná zemědělská farma, která hospodaří v eko režimu, byla založena v roce 2001 a nachází se na okraji obce Heřmanov na Vysočině. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena evropského, na chov drůbeže a na chov ryb v pěti rybnících.