Láska prochází žaludkem, to je známá pravda. Tak připravte na Valentýna svému miláčkovi něco dobrého na zub.

Ale netravte v kuchyni moc času, ať zbyde nějaký také na tu lásku. Proto přinášíme recepty na rychlovky se 100% výsledkem.

 

Valentýnské tartaletky

Potřebujete:

Linecké cukroví bez lepku Labeta, 100 g másla, 1 vejce, Puding čokoládový bez lepku Labeta, 300–400 ml mléka, 2-3 lžíce cukru, ovoce na ozdobení

Postup:

Připravíme si těsto na linecké cukroví dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky. Těsto ve formičkách propícháme vidličkou, ze zbytků těsta vykrojíme malá srdíčka a vše dáme péct na 10 min při teplotě 180 °C. Mezitím si nachystáme čokoládový puding podle návodu na sáčku – použijte jen polovinu mléka, aby byl hustý. Hotový puding rozdělíme do předpečených tartaletek, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 10-15 min. Ozdobíme ovocem a lineckými srdíčky.

 

Zamilované muffiny

Potřebujete:

Kakaové muffiny bez lepku Labeta, 75 g měkkého másla, 120 ml mléka, 1 vejce, 200 g mražených malin, 3–4 lžíce cukru krupice, 250 g mascarpone, 4 lžíce krupicového cukru, 200 ml 40% smetany ke šlehání, čerstvé maliny a cukrové sypání ve tvaru srdíček na ozdobení

Postup:

Jako první si musíme připravit malinové pyré. Maliny dáme s cukrem do kastrůlku a necháme společně chvilku povařit. Ještě teplé přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka. Z uvedeného množství malin vznikne asi 120–140 g pyré, hodně záleží na tom, kolik vody maliny pustí a jak intenzivně budeme pasírovat. Přikryjeme folií a dáme chladit do lednice. Pyré musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou, takže si ho můžeme připravit den předem a uchovat v lednici. Obsah balení kakaových muffinů smícháme se 75 g měkkého másla, 120 ml mléka a 1 vejcem. Směs šleháme do hladkého těsta. Těstem naplníme košíčky cca do 3/4 objemu. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny již propečené. Mascarpone promícháme s malinovým pyré a cukrem. Pak vlijeme smetanu a společně vyšleháme do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomalu, abychom nepřešlehali. Dle chuti přisladíme. Krém přendáme

Redakce Gastro&Hotel