Druhé, aktualizované a přepracované vydání, 144 stran, brož., formát 110 x 205 mm, doporučená prodejní cena 159 Kč

;

Útlá knížka se vkusnou obálkou a mezinárodním slovníčkem důležitých vinných výrazů v;závěru přichází na trh právě před létem, kdy mnozí pojedeme do zahraničí a v;restauracích

i vinotékách se utkáme s;cizojazyčnými etiketami, a popisem vín, kterému ale vůbec nerozumíme. Degustační příručka vinařského vzdělance a experta Jana Stávka je v;těchto případech neocenitelná. Navíc poskytuje poutavé čtení o vzhledu vína, jeho chuti, vůni, perlení, viskozitě, rovnováze cukrů, kyselin a alkoholu, a dalších charakteristikách.

;

Pro nákupčí vín, hoteliéry a restauratéry je příručka nezbytná i proto, že nás seznamuje s;uměním představit a hodnotit víno, zákazníkovi ho vysvětlit a prodat. Takový úctyhodný výkon je spojen se specifickou terminologií, neotřelou poetikou spojenou často s hereckým výkonem hodným obdivu. Stávkova příručka nám pomůže identifikovat a vyjádřit čichové a chuťové vjemy, popsat je a vysvětlit, tedy vzdělaně o víně hovořit. To jsme přece chtěli umět už dávno, a konečně budeme.

;

Degustační příručka popisuje co nejvíce chuťových, čichových a zrakových vjemů, s;nimiž se při degustacích i hodnocení vína lze setkat. Druhé, aktualizované a přepracované vydání je rozšířeno o některé další pojmy a obrázky, ale především o cizojazyčné ekvivalenty všech pojmů v;angličtině, němčině, španělštině a francouzštině.

;

Vydalo nakladatelství Radix, spol. s r. o.