Jsem ročník 1962 a mé původní povolání je slaboproudý elektrotechnik. Pocházím z rodiny, kde se hodně a dobře vaří a vařilo, včetně tradice, že v rodině vaří i muži neméně dobře jako ženy. Takže dobré jídlo a pití je mým velkým koníčkem od dětství. Svou profesi jsem postupně opustil a celkem 15 let jsem vedl zastoupení švédské firmy v ČSFR a poté v ČR. Díky tomu jsem měl možnost hodně cestovat a poznávat chutě a vůně cizích krajů. Nejprve jsem začal z nutnosti publikovat odborné články v rámci svého postavení u zahraniční firmy a současně jsem začal psát i pro časopisy, věnující se mým dalším koníčkům. Po odchodu z firmy jsem se začal věnovat žurnalistice naplno se zaměřením na lifestylová témata. Zcela náhodně jsem se dostal i k tomu, že mí přátelé z řad známých i méně známých šéfkuchařů mne prosili, abych jim dovezl nějaké dobroty z mých oblíbených destinací – Jižního Tyrolska a Trentina. A tak jsem si ke své práci novináře a fotografa přibral ještě obchodování se specialitami z těchto bývalých nejjižnějších oblastí Rakousko-Uherska. No a protože se věnuji i PR aktivitám okolo cestování a gastronomie, nebylo daleko od toho, začít publikovat i na téma gastronomie. Současně pomáhám organizovat i gastronomické akce, propagující kuchyň a produkty z mých oblíbených oblastí, včetně návštěv tamních šéfkuchařů v ČR.

Redakce Gastro&Hotel