Již 20 let se věnuje českým a moravským vínům v roli publicisty, hodnotitele a sommeliera. Stojí za vinařským projektem KRÁL VÍN České republiky. Je spoluautorem Třetí knihy o kráse snoubení vín a pokrmů, ve které, kromě popisek těch nejlepších vín, najdete i 90 zaručených vyzkoušených autorských receptů pokrmů. Z vybraných vín a pokrmů jsou pak vytvářeny vhodné enogastronomické kombinace. A jaká jídla má Branko nejraději? „Rád jím poctivě uvařené pokrmy z čerstvých surovin ochucené pouze bylinkami, česnekem či cibulí. Podobně se snažím vařit – někdy jednoduché italské pokrmy ze tří až čtyř surovin, jindy velmi komplikované pokrmy 18. či 19. století, ale vždy jen poctivě uvařené. Rád se nechám pozvat na cokoliv dobrého a nového – je pro mě svátkem, když nemusím vařit a ještě se dobře najím.“

Redakce Gastro&Hotel