Markéta Hrubešová  je především česká herečka, známá z televizních obrazovek i filmového plátna. Málokdo ví, že je i zdatnou kuchařkou. Tak vařím já, Rebelka a Markéta vaří Rettigovou – v té upravila a převedla do současného jazyka více než osm desítek nejvyhlášenějších receptů slavné české kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové.

Markéta o knize říká: „Snažila jsem se maximálně zachovat původní receptury, jen někde jsem si dovolila hlavní surovinu nahradit jinou. Tam, kde si myslím, že to jde. Hlavně proto, že v „Domácí kuchařce“ je spoustu receptů z telecího masa, ale třeba vepřové nebo krůtí, které dnes běžně vaříme, skoro žádné. Někdy se také snažím proces vařeni trochu urychlit nebo zjednodušit a mnohde také snížit přebytečnou kalorickou hodnotu. Ovšem s maximální snahou o zachování chuti. Přeji všem krásné čtení a hlavně: Dobrou chuť!“

Redakce Gastro&Hotel