Lukáš Hejlík vyrazil před několika lety na turné, které nebere konce. Díky svému divadelnímu projektu LiStOVáNí má šanci se podívat do všech koutů naší země. A postupně se prolistoval i k dalším projektům. Na svoji Gastromapu už zakreslil přes 500 podniků, tedy míst, do který se vyplatí si i trochu zajet, než se jinde hodně spálit. O rozmachu české gastronomie také píše do časopisů F.O.O.D., Gurmet, PročNe?!, Formen a Elle. Ze svých cest vybral 52 příkladů, kam se nejen vyplatí vyrazit na výlet, je to i 52 tipů na 52 týdnů v roce, které můžou fungovat i jako inspirativní příklady v gastronomii. Vzniká z toho internetový seriál, tedy 52 videí. A Lukáš koneckonců i vaří, se svými kamárady blogery jako Kitchenette, Zásadně zdravě, KitchenStory, Darina Křivánková, Taste of Place, George Němec nebo Taste of Red připravují knihu se svým projektem Gastrokroužek – spojilo nás jídlo.

 

Foto: Lucier Fenclová

Redakce Gastro&Hotel