Gastronomii se začala věnovat ze záliby, původním povoláním je jazykář, několik let učila španělštinu na VŠE. Pak zběhla směr média a v 90. letech působila v různých pozicích v lifestylových časopisech (Elle, Esquire, Harper´s Bazaar). Tam se začal někde formovat její vztah k psanému slovu směrem ke gastronomii v podobě článků a recenzí restaurací. Psaním receptů a kulinárních textů se začala profesionálně zabývat pro časopis Marianne, z čehož se posléze vyvinul projekt časopisu Apetit. V té době také začala editovat starší kuchařské knihy a prosazovat jejich nové uvedení na trh, jmenovitě šlo o kuchařku Marie Janků-Sandtnerové. Spolu s Denisou Proškovou vydaly beletristickou, kulinárně zaměřenou knížku Chuťopis a pak následovalo několik samostatných kuchařek. Z Apetitu odešla směr Pražský kulinářský institut, pak působila v časopise F.O.O.D. a nakonec v Gurmetu a během této doby vydala několik kuchařských knih. V současnosti je na volné noze a zabývá se hlavně překlady z kulinární oblasti a projekty „na klíč“. S kolegyní Evou Všetíčkovou pracuje na další kuchařce (tradiční česká), která by měla vyjít na jaře 2015.

Redakce Gastro&Hotel