Scénárista, režisér ČT

Potěšilo mě oslovení být jedním z hodnotitelů v anketě Zlatý kuchař. Nevím, čím jsem si vysloužil oslovení… Snad proto, že velkou část své publicistické a dokumentaristické práce věnuji pohledům „do kuchyně“ nejrůznějších profesí. Baví mě dobrodružství vydávat se za kulisy dění. Dívat se lidskému umění v nejrůznějších podobách tak trochu pod sukni, ale vždy s velkou úctou k mistrovství. Platí to i o kuchařích.

Která mezinárodní kuchyně je vám blízká a proč?

Možná moc mudruji nad tou otázkou? Není to chyba, není to protimluv  „mezinárodní“ kuchyně ? Snad, která „národní“ kuchyně je mi blízká… Koukám na internet, tady to mezinárodní používají taky. Nechávám sémantického rozboru. Vždyť odpověď znám! Nejbližší mezinárodní kuchyně je pro mě kuchyně staročeská, jako směska kuchyně rakouské, maďarské (uherské) či německé (resp. bavorské). Miluji řízek (vídeňský), guláš (nejlépe segedínský) a štrúdl (raději než závin).

Proč jste se rozhodl zúčastnit se hlasování v této anketě?

Mám rád lidi, kteří dělají svoji práci dobře a s nadšením. Takto jsem poznal tým Gastro&Hotelu.

Redakce Gastro&Hotel