Partnerka v komunikační agentuře Taktiq Communications, bývalá editorka Lidových novin – i pro oblast gastronomie.

Co si myslíte o současné kvalitě české gastronomie?

Do Česka za mnou jezdí často zahraniční návštěvy. Všichni se diví, jak je u nás v restauracích plno. Nikde to takhle není, ani u našich nejbližších sousedů ne.

Důvodem jsou pořád ještě rozumné ceny, za něž je možné sehnat i špičkovou kvalitu. „To jídlo je tady tak dobré. I to nejobyčejnější,” pochvaloval si kamarád, americký top manažer. Ne z vidlákova, ale z New Yorku, kde je koncentrace kvalitních restaurací vysoká. U nás je ideální kombinace nárůstu počtu chytrých a schopných šéfkuchařů, při rostoucí nabídce kvalitních, a to i domácích surovin. Zároveň se na ně „zespoda“ tlačí konkurence malých bister pro radost kuchařů, kteří se gastronomii věnují jako koníčku.

Proč jste se rozhodla pro hlasování v této anketě?

Gastronomie, zejména na úrovni surovin a kvalitního životního stylu, mě baví už víc než deset let. Jak se říká, co zažijete (a ochutnáte), to vám nikdo nesebere.