Pracuje v oboru již více než 53 let. Vyučil se v oboru číšník v Domě kultury Příbram. Vystudoval hotelovou školu v Mariánských Lázních a pak pracoval v Interhotelu Transit postupně ve funkcích číšník, vedoucí výrobny jídel do letadel a pět let ve funkci ředitele. V té samé funkci následujících pět let v Interhotelu Jalta, poté 20 let ve funkci generálního ředitele hotelu InterContinental v Praze. Následovaly pozice Chief Liaison Officer InterContinental Hotels Group pro ČR, Slovensko Bulharsko a Rumunsko a generální ředitel a CEO OREA Hotels a.s. V současné době má vlastní poradenskou firmu – AHP Connections. Třikrát byl vyhodnocen jako Hoteliér roku, obdržel titul osobnost ČR a vyhodnocen byl jako manažer roku v oblasti cestovního ruchu. Třikrát po dva roky zastával pozici prezidenta Národní federace hotelů a restaurací, stal se zakládacím členem AHR ČR, kde více než tři roky vykonával funkci prezidenta. V současné době vede sekci pro vzdělávání při AHR ČR. Od roku1997 je viceprezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu odpovědného za oblast cestovního ruchu. Pět let pracuje v představenstvu Hospodářské komory ČR, nyní jako vedoucí skupiny pro ČR. Je členem akademické rady Vysoké školy hotelové a přednáší příležitostně na Vysoké škole ekonomické a Vysoké škole hotelové.

S food festivaly se poslední dobou doslova roztrhl pytel. Mají podle vás smysl?

Neříkám, že všechny mají kvalitu, kterou je možné doporučit, ale vždy se objeví něco, co je inspirativní jak pro odborníky, tak pro veřejnost. Díky tomu třeba již nebudeme stále vařit ze zmrazených polotovarů a z pytlíků, ale použijeme i čerstvé suroviny. A právě proto jsou tyto festivaly přínosem.

Proč jste se rozhodl stát se hodnotitelem v této anketě?

Kuchařina je nádherné umění a přestože se její výtvory většinou ihned spotřebují, tak by mělo být něco, co ohodnotí a ocení tu pomíjivost tak, aby se na ni nezapomnělo. A u toho bych rád byl.