Je ikonou starých časů. Studovala cestovní ruch a jazyky, pracovala v zahraničním obchodě a turismu. Cestovala i žila v zahraničí. 

O hnutí Slow Food se dozvěděla někdy v roce 1999. „Slow Food zastává filozofii pomalého jídla, kdy stůl byl středem každé domácnosti a na něj se přinášely produkty, které nám dala matka příroda. Doma se poctivě připravovaly pokrmy, které se pak s posvátnou úctou konzumovaly při společném rodinném stolování.“

Motivace  Blanky podporovat SLOW – pomalé jídlo (ale občas  dokázat zpomalit i život) vzrostla při pozorování problémů ve stravování mladé generace. Od přežírání se fastfoodovými a přeslazenými průmyslovými pokrmy a nápoji až po naprosté odmítání potravy. Jídlo pro mnohé mladé začíná ztrácet hodnotu. Mladí už se nepodílí na jeho tvorbě. Koupí, snědí…, zbytek vyhodí. Vždyť příště zase bude v akci… Slow Food působí v oblasti osvěty na farmářských trzích, ve školách a školních jídelnách, na festivalech i Dnech zdraví, ale organizuje  i SLOW cesty za gastronomií a krásami různých krajů

S kuchaři Slow Food předvádí vaření bez glutamátů a konveniencí s důrazem na čerstvost a kvalitu surovin.  Pokrmy dobrými, chutnými a poctivými vrací jídlu hodnotu, důstojnost, tradici, ale především mu označuje původ: z přírody. Ještě lépe, když je z té naší, kam patříme svými gastronomickými kořeny.

Blanka se svou organizací Slow Food.cz  má akce na farmářských trzích, na Selských slavnostech po celé ČR, ve školách a ve školních jídelnách.

 

Redakce Gastro&Hotel