Společnost Rémy Cointreau představuje novinku v italském portfoliu, limitovanou edici Cinzana 1757. Tento špičkový vermut vznikl jako pocta zakladatelům značky a posouvá tradiční koktejly Americano či Negroni na novou úroveň.

V Cinzanu 1757 se snoubí tradice s inovací. Giovanni Giacomo a Carlo Stefano založili své podnikání v italském Turíně právě v roce 1757 a výrobní postup se předává z generace na generaci. Klasické Cinzano Rosso se vyznačuje vysokou kvalitou a charakteristickým sladkým, aromatickým, bohatým a zároveň harmonickým chuťovým profilem. Oproti němu je Cinzano 1757 obohaceno o dřevité, citrusové a bylinné extrakty, které mu dodávají intenzivnější, mírně kořeněnou a zároveň bohatší chuť, a je tak tou pravou volbou pro mixology.

Prémiový vermut do těch nejlepších koktejů

Cinzano 1757 si díky jeho plné chuti a jemně doznívající hořkosti vychutnáte na ledu s plátkem pomeranče. Jeho potenciál se však naplno rozvine při přípravě koktejlů. Intenzivní jasná barva rozzáří nejznámější koktejly a přirozeně obohatí jejich aroma. Cinzano 1757 je tou pravou volbou do tradičních koktejlů Negroni či Americano.

Zajímavost: Produkce lahví Cinzana 1757 je limitovaná, každá má své unikátní číslo.

AMERICANO

Koktejl byl poprvé servírován v roce 1860 v milánském Caffé Campari, které patřilo zakladateli italského likéru Gaspare Camparimu. Původně se tento koktejl nazýval „Milano-Torino“ (odkaz na původ indgrediencí), později se mu začalo říkat Americano pro jeho rostoucí oblibu mezi Američany. Rovněž se proslavil ve filmu Casino Royale, kde ho pil James Bond.

Receptura:

  • 3cl Campari
  • 3cl Cinzano 1757
  • Soda na dolití
  • Plátek pomeranče na ozdobení

NEGRONI

Negroni bylo poprvé servírováno ve Florencii v kavárně Casoni v roce 1919. Drink byl pojmenován podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal místního barmana, aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americana – přimíchal gin.

Receptura:

  • 3 cl Campari
  • 3 cl Cinzano 1757
  • 3 cl Hendrick’s gin
  • Pomerančová kůra na ozdobu

Redakce Gastro&Hotel