Společnost Rémy Cointreau představuje novinku v italském portfoliu, limitovanou edici Cinzana 1757. Tento špičkový vermut vznikl jako pocta zakladatelům značky a posouvá tradiční koktejly Americano či Negroni na novou úroveň.
V Cinzanu 1757 se snoubí tradice s inovací. Giovanni Giacomo a Carlo Stefano založili své podnikání v italském Turíně právě v roce 1757 a výrobní postup se předává z generace na generaci. Klasické Cinzano Rosso se vyznačuje vysokou kvalitou a charakteristickým sladkým, aromatickým, bohatým a zároveň harmonickým chuťovým profilem. Oproti němu je Cinzano 1757 obohaceno o dřevité, citrusové a bylinné extrakty, které mu dodávají intenzivnější, mírně kořeněnou a zároveň bohatší chuť, a je tak tou pravou volbou pro mixology.
Prémiový vermut do těch nejlepších koktejů
Cinzano 1757 si díky jeho plné chuti a jemně doznívající hořkosti vychutnáte na ledu s plátkem pomeranče. Jeho potenciál se však naplno rozvine při přípravě koktejlů. Intenzivní jasná barva rozzáří nejznámější koktejly a přirozeně obohatí jejich aroma. Cinzano 1757 je tou pravou volbou do tradičních koktejlů Negroni či Americano.
Zajímavost: Produkce lahví Cinzana 1757 je limitovaná, každá má své unikátní číslo.
AMERICANO
Koktejl byl poprvé servírován v roce 1860 v milánském Caffé Campari, které patřilo zakladateli italského likéru Gaspare Camparimu. Původně se tento koktejl nazýval „Milano-Torino“ (odkaz na původ indgrediencí), později se mu začalo říkat Americano pro jeho rostoucí oblibu mezi Američany. Rovněž se proslavil ve filmu Casino Royale, kde ho pil James Bond.
Receptura:
- 3cl Campari
- 3cl Cinzano 1757
- Soda na dolití
- Plátek pomeranče na ozdobení
NEGRONI
Negroni bylo poprvé servírováno ve Florencii v kavárně Casoni v roce 1919. Drink byl pojmenován podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal místního barmana, aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americana – přimíchal gin.
Receptura:
- 3 cl Campari
- 3 cl Cinzano 1757
- 3 cl Hendrick’s gin
- Pomerančová kůra na ozdobu