3x stříbro, 6x bronz a dvě finálové účasti pro carving, zlaté medaile dovezli cukráři
Hodnocení na této soutěži bývá tradičně přísnější oproti jiným soutěžím, což se potvrdilo i letos. Zvlášť, když přibylo soutěžících z Asie a výrobků z kořene taro. Na něm mnozí pracují přes měsíc a mají údajně „tajný recept“ jak uchovat výrobek až šest měsíců. A samozřejmě se potvrdilo, že bez zařazení 3D motivů a to navíc ještě velmi dokonale zpracovaného se dá těžko pomýšlet na zlato. Další cesta na zlaté příčky je mít velmi originální motiv, téma nebo zpracovat méně tradiční surovinu, což potvrdila jedna z českých škol v kat. D2 s perníky.
To, že každá medaile měla svojí hodnotu napovídá i fakt, že mnozí zlatí a stříbrní medailisté z Culinary World Cup 2010 si domů vezli bronz nebo dokonce diplom. Loňský evropský šampion z Ruska vyšel v této kat. rovněž naprázdno.
Své carvingové umění předvedli v Erfurtu také Marie Paprstkářová, Jana Davidová, Radek Vrána a Radek Vach.
V Czech Carving Studiu se připravoval na svojí první soutěž indický kolega Umasankar Dhanapal a i jeho bronz potěšil. Tým ho bere už jako polovičního Čecha.
Oba Češi dosáhli na bronz, byť v případě Elišky Vostalové asi nebylo daleko ke stříbru. Ale to mohou nyní být jen dohady, protože u olympiády se body nezveřejňují. Celkem bylo uděleno ve finále 4x zlato, 3x stříbro a 15x bronz.
Její zlaté výrobky jsme mohli vidět v Hradci Králové v posledních dvou letech a další dvě zlaté medaile veze do vsetínské školy Jaroslava Londová a její studentka Aneta Malčíková za perníky. Zlaté perníky dovezla do Německa ze Slovenska Maria Muráriková a Martina Rogonzinská. I tyto zlata nás těší zvlášť, když jsme obě české školy před časem přesvědčili včetně prvně jmenované slovenské perníkářky, aby jezdili na tyto soutěže….znovu se ukázalo, že Česko a Slovensko nemá jen talent, ale i „zlaté ručičky“.