1. Proč jste se rozhodli váš hotel/penzion certifikovat?

2. Bylo obtížné splnit podmínky pro certifikaci?

3. Proč by si měli hosté vybrat právě váš hotel/penzion?

4. Doporučili byste klasifikaci vašim kolegům hoteliérům?

Hotel Kaskáda – Kuřim, Hotel 4*, Hana Ekartová – sales & marketing manager

Proč jste se rozhodli váš hotel/penzion certifikovat?

Zvýšení prestiže a PR naše hotelu, lepší konkurenceschopnost v rámci regionu.

Bylo obtížné splnit podmínky pro certifikaci?

Pokud si to hotel a odpovědná osoba časově naplánuje, problém to není. Hotel musí počítat s jednorázovými výdaji, což ale věříme, se nám v dlouhodobém horizontu vrátí.

Některé body klasifikace nám přišly trošku zbytečné v tom smyslu, že používané technologie se už posunuly dál.

Proč by si měli hosté vybrat právě váš hotel/penzion?

Lokalita, výjimečnost prostředí golfového hřiště, prostorné ubytování v přírodě, velké parkovací kapacity, moderní design, osobní a proaktivní přístup ke klientům.

Doporučili byste klasifikaci vašim kolegům hoteliérům?

Ano, může to přinést pouze plusové body? V rámci dosažení klasifikačních bodů si hotel vlastně udělá interní audit kvality a rozsahu poskytovaných služeb, přístupu a znalostí zaměstnanců. Zjistí, kde jsou jeho silné stránky a kde je naopak co zlepšovat. Klienty je pak získaná certifikace posuzována velmi kladně a důvěryhodně.

Rodinný penzion Teddy – Kvilda, Penzion 2* Superior, Václav Kotal – jednatel

Proč jste se rozhodli váš hotel/penzion certifikovat? Potřebovali jsme certifikaci pro EU dotaci, a když jsme se seznámili s podmínkami, tak jsme to využili jako pomůcku pro zlepšení našich služeb.

Bylo obtížné splnit podmínky pro certifikaci? Hodně nám pomohli s vysvětlením a specifikací požadavků pracovníci AHR, jinak to pro nás bylo obtížné.

Proč by si měli hosté vybrat právě váš hotel/penzion? Nabízíme pobyty pro rodiny s dětmi – jsme na to nadstandardně zařízeni.

Doporučili byste klasifikaci vašim kolegům hoteliérům? Ano.

Na další díl ankety se můžete těšit v příštím newsletteru, který vychází v prosinci.

Redakce Gastro&Hotel