odborná záštita: Česká asociace sester, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR

V pořadí osmý ročník konference zabývající se problematikou hygienických standardů v sektoru veřejného stravování, z toho 5. ročník pořádaný na Moravě, přivítal tentokrát v Clarion Congress Hotelu Olomouc na padesát účastníků z řad vedoucích stravovacích provozů zdravotnických zařízení, vězeňské služby, hotelů, domovů pro seniory, školních jídelen aj., nutriční terapeuty. Konferencí, která tentokrát zavítala do hanácké metropole, jako již tradičně provázeli prim. MUDr. Vilma Benešová z Fakultní nemocnice v Praze Motole a Miloš Žáček, jednatel HASAP GASTRO Consulting, s.r.o.

Pracovní program byl především odborným školením odpovědných pracovníků o nových předpisech a legislativě a ukázkou praktických příkladů a zkušeností z velkokapacitních gastronomických provozů.

První přednáška Ing. Jany Königové (Fakultní nemocnice v Motole) seznámila účastníky s problematikou nakládání s kuchyňskými odpady a obaly a na praktických příkladech z praxe upozornila na základní provozní chyby.

Primářka Fakultní nemocnice v Praze Motole MUDr. Vilma Benešová upozornila ve druhém vystoupení na základní rizika onemocnění způsobené potravinami v gastronomických provozech.

Přednáška ‚Správná hygienická praxe – nejčastější prohřešky a profesionální slepota‘ – pořadatele konference Miloše Žáčka (HASAP GASTRO Consulting, s.r.o.) vyvolala živou diskuzi zejména v části věnované dodavatelsko-odběratelským vztahům, konkrétně kontrole kvality přijímaných potravin.

Po přestávce určené na oběd, který vzorně zajistil hostitel konference Clarion Congress Hotel Olomouc, se slova ujala opět prim. MUDr. Vilma Benešová a zhodnotila přístup zaměstnanců veřejného stravování k osobní hygieně a hygieně na pracovišti v zajímavém příspěvku – Je čistota půl zdraví?

Dušan Sameilak (Krauthammer Czech Republic s.r.o.) připravil hosty konference na efektivní jak s kontrolními orgány, tak i na účinnou komunikaci řešení stížností strávníků.

K dobré pohodě přispěl i vynikající catering a skvělá organizace Clarion Congress Hotelu Olomouc a nechyběla ani oblíbená tombola o ceny věnované partnery konference.

Konference se konala díky podpoře:

– hlavních partnerů konference: CPI Hotels, a.s., Vitana, a.s.

– mediálního partnera: T&M CREATIVE, s.r.o.

Na základě podnětů účastníků konference již nyní společnost HASAP GASTRO Consulting, s.r.o. zodpovědně vybírá témata příštího ročníku konference.

Redakce Gastro&Hotel