Společnost Emirates ve spolupráci s restaurací Bellevue připravily luxusní gastronomický zážitek, tentokrát na zemi, jako prezentaci kuchyně první třídy aerolinek Emirates, pro nejlepší české kritiky z oblasti gastronomie. Akce byla pořádána ve vyhlášené pražské restauraci a pod osobním dohledem manažera cateringu – George Bankse, který přiletěl na tuto akci přímo z Dubaje.

Poprvé na pevné zemi měli čeští kritici šanci ochutnat menu podávané v první třídě Emirates, které společnost podává v každodenních letech z Prahy do Dubaje. Jídlo bylo připraveno šéfkuchařem restaurace ve spolupráci se společností ALPHA Catering, která je místním dodavatelem cateringu pro aerolinky. Pod odborným dohledem pana George Bankse vzniklo speciální ochutnávkové menu. Delikátní menu sestávalo z: íránského kaviáru, špízu z lososa a manga, plátku hovězího masa, jehněčího ragú a karamelizovaného pomerančového dortíku jako dezert.
Připravovat tu nejlepší kuchyni je hlavní prioritou společnosti Emirates na její rozšiřující se flotile a stále rostoucím počtu linek.; George Banks prozradil, že společnost za poslední rok přepravila okolo 34 miliónů pasažéru do 73 zemí a jejich pasažéři snědli zhruba 27 tun hovězí svíčkové, 15 tun krevet, 26 a půl tuny humrů, 53,6 tun rýže basmati a 438 tun čerstvého ananasu.

Společnost klade také důraz na nabídku těch nejlepší vín, která jsou pečlivě vybírána, ke každému zvolenému pokrmu. Jen za poslední rok bylo na palubách společnosti vypito 493 000 lahví šampaňského, 37 00 lahví portského a také 453;000 lahví červeného vína a 370;000 lahví vína bílého.

K servírování menu, podávaného na lince Praha – Dubaj, bylo v restauraci použito stejného nádobí, jako je použito na letech společnosti včetně příborů značky Robert Walsh, vysoce kvalitního prostírání a porcelánu od společnosti Royal Doulton s designem Sand Dunes in the Wind, speciálně vytvořeným pro společnost Emirates. Emirates v první třídě nabízí pasažérům menu a la carte, což znamená, že si každý může vybrat podle vlastního výběru kdykoli během letu jakékoli jídlo z nabídky. Cateringový tým společnosti Emirates na každý let plánuje pro první třídu 150% zásobení jídlem tak, aby cestující první třídy mohli sníst svého oblíbeného pokrmu, kolik budou chtít.
George Banks, Catering manažer společnosti Emirates řekl: „Lidé mají jídlo podávané v letadle spojené s;negativní zkušeností s;plastově vypadajícími masově vyráběnými pokrmy, ale to neplatí v případě společnosti Emirates. Společnost připravuje delikátní pokrmy a nabízí svým zákazníkům nutričně hodnotné menu. Pracuji v oboru již přes 40 let a s týmem Emirates pracujeme na tom, abychom docílili velmi zajímavého a zároveň kvalitního menu, které zákazníkům umožní dát si, co mají rádi a během letu si odpočinout. Bylo skvělé spolupracovat s českou restaurací na této akci, která představila menu první třídy na palubě našich letadel, jako skvělý gastronomický zážitek, který se vyrovná těm nejlepším restauracím na zemi stejně jako ve vzduchu.“
Tomáš Melich, Managing Director restaurace Bellevue dodává: „Naši šéfkuchaři jsou nejlepší v oboru a menu podávané společností Emirates v první třídě připravili k této události v té nejvyšší kvalitě. Lidé k nám chodí, aby zažili ten nejlepší gurmánský zážitek, stejně jako lidé létají s Emirates, aby zažili ten nejlepší cestovatelský zážitek.; Bylo skvělé spolupracovat s aerolinkami na přípravě této jedinečné události.“
Společnost Emirates představila českým cestujícím služby první třídy v;lednu letošního roku. Z;Prahy do Dubaje nabízí denně 12 sedadel v;první třídě. Kromě té nejlepší kuchyně mohou pasažéři první třídy využít například služeb řidiče, který je odveze na letiště a zpět, ale také cenami ověnčený palubní zábavní systém ICE s více než 1 200 kanály nabízející prémiovou zábavu a využít velkorysé povolené hmotnosti zavazadel 50 kg.

;

Redakce Gastro&Hotel