Čaj Dilmah zázvor & med

autor: | Říj 29, 2012 | Novinky z Gastronomie

V chladných dnech určitě potěšíte sebe i své hosty čajovým nealkoholickým koktejlem Ginger & Honey Tea. Zázvor má výraznou pikantní chuť. V Orientu je ceněn jako prostředek příznivě působící na zažívání. „Pálivý“ charakter zázvoru dokonale vyvažuje cejlonský čaj pěstovaný ve vyšších nadmořských výškách a tyto dvě složky spolu tvoří vynikající a osvěžující aromatický čaj. Obyvatelé Cejlonu již po staletí užívají zázvorový čaj jako prostředek pro povzbuzení. Skvělý čaj, který lze podávat horký nebo vychlazený.

Ginger& Honey Tea

Potřebujeme: 100 ml čerstvě uvařeného čaje Dilmah Ginger&Honey, 40 ml pyré z černého rybízu, 15 ml bezinkového sirupu, tenké plátky limetky.

Postup přípravy: Pyré a sirup vlijeme do sklenice. Přidáme tenké plátky limetky a dolijeme horkým čajem Ginger&Honey.