reklama

Bonusový recept k Týdnu francouzských polévek: Ředkvičková polévka

autor: | Úno 5, 2017 | Recepty | 0 komentářů

Minulý týden jsme publikovali mini seriál o francouzských polévkách. Zcela jednoznačně Vás nejvíce zaujala cibulačka. Zvláště nás potěšilo , že jste recepty (alespoň některé) vyzkoušeli ve vaši kuchyni. Někteří čtenáři vyslyšeli naši výzvu a fotografie svých kulinářských výtvorů nám poslali.  Takže i my plníme náš slib a zasíláme kuchařku Václava Malovického “Bez vody neuvaříš” paní Jaroslavě Hubenkové z Prahy 3. Děkujeme a zaslanou fotografii si mohou všichni prohlédnout níže.

Ředkvičková polévka

A vzhledem k úspěchu předchozích tří receptů zasíláme ještě jeden jako bonus.

Ingredience:

  • listy z jednoho většího svazku ředkviček,
  • 25 g másla,
  • 1 svazek kerblíku nebo petrželky,
  • 3 mladé cibulky,
  • 150 g brambor,
  • 600 ml vody,
  • 100 ml crème fraîche,
  • sůl a pepř

Postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Máslo rozpustíme v hrnci a necháme opéct na drobno nakrájenou cibuli, přibližně 2 minuty. Přidáme očištěné a osušené listy ředkviček, pokrájený kerblík. Promícháme a necháme opéct (jen minutu), zalijeme vodou. Přivedeme k varu a následně přidáme nastrouhané brambory, vaříme 15 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme crème fraîche a zamícháme metličkou. Dochutíme solí a pepřem, hned podáváme ozdobené kerblíkem.