Minulý týden jsme publikovali mini seriál o francouzských polévkách. Zcela jednoznačně Vás nejvíce zaujala cibulačka. Zvláště nás potěšilo , že jste recepty (alespoň některé) vyzkoušeli ve vaši kuchyni. Někteří čtenáři vyslyšeli naši výzvu a fotografie svých kulinářských výtvorů nám poslali. Takže i my plníme náš slib a zasíláme kuchařku Václava Malovického “Bez vody neuvaříš” paní Jaroslavě Hubenkové z Prahy 3. Děkujeme a zaslanou fotografii si mohou všichni prohlédnout níže.
Ředkvičková polévka
A vzhledem k úspěchu předchozích tří receptů zasíláme ještě jeden jako bonus.
Ingredience:
- listy z jednoho většího svazku ředkviček,
- 25 g másla,
- 1 svazek kerblíku nebo petrželky,
- 3 mladé cibulky,
- 150 g brambor,
- 600 ml vody,
- 100 ml crème fraîche,
- sůl a pepř
Postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Máslo rozpustíme v hrnci a necháme opéct na drobno nakrájenou cibuli, přibližně 2 minuty. Přidáme očištěné a osušené listy ředkviček, pokrájený kerblík. Promícháme a necháme opéct (jen minutu), zalijeme vodou. Přivedeme k varu a následně přidáme nastrouhané brambory, vaříme 15 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme crème fraîche a zamícháme metličkou. Dochutíme solí a pepřem, hned podáváme ozdobené kerblíkem.