Nejznámější český ovocný destilát je vyroben z nejlepšího švestkového kvasu. BARTIDA Slivovice je vyráběna v měděných destilačních zařízeních Arnold Holstein, které zaručují stabilní kvalitu destilátu.

Tradiční receptura požaduje, aby vyzrálý švestkový kvas prošel trojstupňovou destilací pro docílení čistoty a jemnosti chuti. Pecky v kvasu dodávají nápoji chuť třísloviny. Právě ony spolu s tříletým zráním zajišťují slivovici jemnou, zaoblenou chuť ovoce s příjemným podtónem uleželého destilátu. Preferujeme důkladné scelení v nerezových tancích bez vlivu dřeva či sušeného ovoce, aby si slivovice zachovala tradiční ovocnou vůni a chuť. BARTIDA Slivovici podáváme při teplotě odpovídající okolí.

Cena: 506 Kč
www.bartidashop.cz/

Redakce Gastro&Hotel