1. leden

Přesně před padesáti lety v týdeníku Newsweek popsal Fernand Petiot, tehdy již žijící ve městě Canton (Ohio), jak míchal podle své receptury Bloody Mary: „Do šejkru jsem dávkoval čtyři velké špetky soli, dvě špetky černého a cayennského pepře a zakryl jsem všechno vrstvou Worcestershire sauce. Přidal jsem střik citronové šťávy a drcený led, dvě unce padesátiprocentní vodky a stejně tolik husté tomatové šťávy. Všechno jsem protřepal a přes barové sítko nalil do sklenice.“ (1967)

  1. leden

Burns Night (každoročně); namíchejte si Bobby Burns Cocktail podle Harryho Craddocka: dávkujte po 3 cl skotské whisky a červeného vermutu, přidejte 3 střiky Bénédictine, protřepejte a nalijte přes sítko do koktejlky; zastříkněte citronovou kůrou a případně ji vložte do nápoje!

Tip Gastro & Hotel:

Dekorujte při této příležitosti svůj bar reprodukcí plakátu likéru Bénédictine, jehož autorem je Alfons Mucha!

  1. leden

Patentový úřad Spojených států zaregistroval ochrannou známku Coca-Cola (1893)

Tip Gastro & Hotel:

Podávejte Long Island Iced Tea tak, jak náleží. V šejkru protřepejte po 2 cl vodky, ginu, rumu, tequily, Cointreau, citronové a limetové šťávy, nalijte kombinaci na led do přiměřeně objemného tumbleru a přidejte kolem 5 cl Coca-Coly.

Redakce Gastro&Hotel